Toto75-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto75-1: 4 Piirron Tuisku 35,38 %, 0,80 e

Toto75-2: 7 Justine Case 25,13 %, 2,50 e

Toto75-3: 4 Roberto Diver 18,80 %, 6,20 e

Toto75-4: 2 Piedmont 8,73 %, 31,20 e

Toto75-5: 9 Josveis 2,63 %, 1267,60 e

Toto75-6: 4 Larsman 61,10 %, 1470,00 e

Toto75-7: 9 Atupem 49,89 %, 1682,00 e

 

Voitto-osuudet:

7 oikein 1682,00 euroa

6 oikein 10,30 euroa

 

Vaihto: 283 869,75 euroa

Ravilauantain pääpelin kohteet alkoivat Kouvolassa suosikkivoitolla, kun Timo Tuominen luotsasi Piirron Tuiskun ensimmäiseksi.

Toto75-1: Kylmäveristen lyhyen matkan tasoituksessa monille tuli liian kiireen kautta laukkoja. Voltin nelosradalta varovasti lähtenyt suosikki Piirron Tuisku selvisi hyviin asemiin toiseen pariin ulos, josta se käänsi voittoisaan kiriinsä ennen loppukaarretta.

“Tänään saatiin kyllä tosi hyvä juoksu, ja sitten pystyi vähän varman päälle ajamaan tätä loppua”, Timo Tuominen myönsi.

Timo Tuominen omistaa 6-vuotiaan Piirron Tuiskun Väinö Kimmon kanssa. Sillä on 13 kilpailusta nyt 8 voittoa ja 4 toista sijaa. Kouvolassa syntyi ennätys 29,0/1600 metriä, mutta täyttä luottoa Tuomisella ei oriin kuitenkaan ole.

“Käytös on vähän semmoista, ettei se aina minua huomioi, mutta on tämä kyllä koko ajan mennyt parempaan suuntaan”, Tuominen selvitti. “Ei tästä tiedä edelleenkään, mutta hyvin on mennyt muuten. Positiivinen yllätys se on kyllä ollut kilpailuissa ja oppinut olemaan ensimmäisenä tuossa maalin kohdalla.”

Takamatkalta lujaa lähteneistä Turbo-Jytky laukkasi ensimmäisessä kaarteessa ja johtoon edennyt Hulluduunari toisessa kaarteessa. Kuolemanpaikalle avannut Vinhatuuri painui takasuoran avautuessa keulaan, josta piti toiseksi ennen Piirron Tuiskua kolmannessa ulkona seurannutta Meleko Elevistä.

Ensimmäisen kaarteen jälkeen parijonosta iskenyt Lulun Lupaus pääsi vasta takasuoran alussa kuolemanpaikalle eikä jaksanut päätöksessä kamppailla kärkisijoista.

 

Toto75-2: Tasaisesti pelatun kohteen suosikki Justine Case lähti auton takaa hyvin ja pääsi kaarteessa johtopaikalle, jonka piti maaliin asti, mutta tuuriakin oli, kun takasuoran alussa toisesta ulkoa terävästi iskenyt Dalton Hoss laukkasi päätöspuolikkaan käynnistyessä. Dalton Hoss oli siinä vaiheessa menossa jo keulaan.

“Se meni helposti ohi, mutta heitti vaihteen vaan vapaalle ja siitä tuli laukka”, Dalton Hossia ajanut Ari Moilanen harmitteli.

Justine Case piti oman vauhtinsa. Sisällä toisena ja kolmantena matkannut Je t’Aime Zon ja sitä seurannut Boss Amiraal saivat tilaa loppusuoran alussa ja kirivät samaan rintamaan Justine Casen kanssa. Boss Amiraal työntyi niistä täpärästi toiseksi.

“Justine Case oli vähän meneväinen tänään ja lähti yhtäkkiä tässä etusuoralla puolivälissä painamaan tosissaan. Se kulutti vähän voimia, ja lopussa pääsivät lähelle”, päivän toisen voittonsa ajanut Tapio Perttunen huomautti. “Mutta tuuriakin oli, kun Akulla laukkasi.”

Justine Case ravasi 2100 metriä aikaan 17,0a.

 

Toto75-3: Raju kiihdytys, jossa Roberto Diver pystyi ohittamaan sisäpuolelta lähteneet vastustajat ja painui keulaan. Vauhti pysyi kovana, mutta toiseksi eniten pelattu Roberto Diver piti 1.12:n lukemiin sujuneesta avauskierroksesta huolimatta varmasti pintansa ja voitti ennätystään sivuavalla ajalla 14,3a/1600 metriä.

“Lähdettiin kovaa, ja tuntui, että kiihdytyssuoralla oli mittaa tosi paljon. Ekoille askelille ei pidetty kiirettä, mutta jatkettiin niin pitkään sitä kiihdyttämistä, että päästiin keulaan”, Iikka Nurmonen kuvaili alun tapahtumia. “Kyllähän tuo rata on pari sekuntia hidas, mutta kun niin kova oli eka tuhat, niin ei siinä auttanut ruveta kiinni ottamaan. Sitten piti vain antaa mennä karkuun muilta. Tosi hyvä esitys. Tuntui, että se jäi yksin vähän odottelemaan ja meni jo vähän puujaloillekin, mutta varmasti voitti.”

Roberto Diveria valmentaa Ossi Nurmonen. Ykkönen oli 6-vuotiaalle ruunalle kauden kuudes, millä se on vuoden voitokkain hevonen.

Lähdön suosikki Stonecapes Picasso hyökkäsi takasuoran alussa kolmannesta parista ulkoa. Se pääsi loppukaarteeseen mentäessä toiselle radalle ja puristi voittajalle selvästi hävinneenä toiseksi.

Kärjen takaa jäänyt Beat Of Love piti kolmanneksi ennen kolmannesta sisältä loppukaarteessa ulommas hakeutunutta ja vapaasti kirinyttä Musclemania.

Toista rataa ilman vetoapua aloittanut Al E.Gador Zet rauhoitti menoa ja sai kierros jäljellä selän kolmatta rataa kiertäneestä The Dudesta. Kumpikaan ei pystynyt kamppailemaan kärkisijoista.

 

Toto75-4: Shameless jätettiin pois Toto75-pelin sulkeuduttua. Sitä oli pelattu suunnilleen saman verran kuin poisjäännin myötä sisäradalta lähtenyttä Piedmontia, joka sai mainion juoksun johtoon avanneen suosikki Juicemanin takana.

Ensimmäiset sadat metrit paineltiin rivakasti, kun myös Luxorious Lord pyrki keulaan. Juiceman kuitenkin piti kiinni paikastaan, ja tilanne rauhoittui jo kaarteessa.

Välikierros mentiin maltilla, eikä takaa ulkokautta yrittäneiden kirit kantaneet. Peter Lindroos ajoi Juicemanilla loppukaarteessa alta pois, jolloin Piedmontille aukesi vapaa tila. Juiceman ei jaksanut kiriä täysillä maaliin saakka, ja Piedmont tuli helposti ohi.

“Piedmont lähtee sisältäkin lujaa, ja sillä pystyy vähän katsomaan, missä haluaa ajaa”, ohjastaja Esa Holopainen muistutti. “Saatiin tosi hyvä juoksu. Hevonen oli tosi hyvän tuntuinen koko ajan. Tämä on monta kertaa jäänyt rinnalle katselemaan, mutta nyt se meni ensimmäisen kerran rehdisti ohi. Se oli kiva. Jos se oppisi siihen, se voittaisi useamminkin.”

Tuloksen 15,9a/2100 metriä tehnyt Piedmont voitti viime kaudella kerran, ja siitä on aikaa yli vuosi. Se oli viidenneksi pelatuin.

“Talvi loppui, ja minäkin luulin, ettei se nyt voita, kun odotin että se olisi talvella joskus voittanut, mutta onneksi voitti nyt”, valmentaja Erkki Tulla iloitsi.

Juiceman kesti loppuhetkien kangistumisesta huolimatta toiseksi. Kolmannesta sisältä toiseen ulos vaihtanut M.T. Kitty löysi maalisuoralle tultaessa kiritilan ja nousi Juicemanin tuntumaan kolmanneksi. Neljännestä ulkoa sisälle pudottanut Don Corleone Trot kiri neljänneksi.

Luxorious Lord jäi kuudenneksi. Takasuoralla kolmannesta ulkoa edellä menneen Nitro Diablon perässä kolmannelle radalle noussut Zo Zo Hoss joutui loppukaarteeseen mentäessä kääntämään vielä ulommas, ja voimat kuluivat sinne.

 

Toto75-5: Valkeala-ajon jättisuosikki, yli 90-prosenttisesti merkitty Costello kiersi toisen puolikkaan aikana viidennestä parista keulaan, mutta sillä ei ollut paras päivänsä ja Josveis tuli selvästi ohi.

Lue lähdöstä lisää täältä.

 

Toto75-6: Selvä suosikki Larsman hallitsi haastajadivaria koko 2100 metrin ajan. Se kuittasi 4500 euroa 2100 metrillä ajalla 29,0a.

“Se oli tänään tosi rauhallinen kaikin puolin”, Leo Mönttisen suojattia ajanut Hannu Torvinen kuvaili. “Matkalla se katselee vähän kaiken näköistä. Muistutin sitä, että vielä ollaan hommissa, eikä sen jälkeen tarvinnut tehdä oikeastaan mitään. Kaikki oli helppoa.”

Kierros jäljellä kolmannesta parista hyökännyt Tutun Impi eteni takasuoran puolivälissä toiselle radalle Larsmanin tuntumaan, jossa se piti asemansa toisena.

Loikkaus pääsi takarivistä alussa hyvin läpi ja sujahti Larsmanin taakse, josta se seurasi vapaasti kolmanneksi niukasti ennen neljännestä sisältä loppuhetket napakasti kirinyttä Annin Vappua.

 

Toto75-7: Toisen kaarteen jälkeen kolmannesta parista kuolemanpaikalle kiertänyt selvä suosikki Atupem jyräsi maalisuoralla omille teilleen ja toi ohjastaja Santtu Raitalalle kohteissa toisen täysosuman.

Voitto oli Antero Tupamäen suojatille kolmas peräkkäinen ja tuli 2100 metrin matkalla ajalla 15,1a.

“Atupem on vielä riskimmän tuntuinen kuin viime vuonna, ja tästä kaudesta voi tulla vielä aavistuksen parempi, jos kaikki menee hienosti, vaikka tuntuu villiltä maalailla semmoisia”, Santtu Raitala arvioi.

Kolmannesta sisältä matkalla toisen radan jonoon päässyt Zigge Silvio hyökkäsi viimeisellä takasuoralla ja kiri Atupemiä uhkaamatta toiseksi. Ensimmäisellä takasuoralla neljännestä sisältä toiselle radalle noussut Ypäjä Hereiam seurasi Atupemin takaa jääneenä kolmanneksi. Willow Pride taipui keulasta.