Piispalan Santeri täydensi Jani Ruotsalaisen kypärätempun Vieremän Ravilauantaissa. Kaksi voittoa tuli jo ennen Toto75-kohteita, ja Ruotsalaisen oma 12-vuotias ori yllätti illan toiseksi kovimmassa kylmäverilähdössä.

Kolmannen kaarteen lopulla takapareista edellä menneen Juiserin perässä kolmannelle radalle lähtenyt Piispalan Santeri sai menoluvan viimeisessä kaarteessa, eikä suosikki pystynyt hyvästä yrityksestä huolimatta vastaamaan.

Piispalan Santeri saavutti kauden ensimmäisen voittonsa rapaisella radalla tuloksella 28,3/2660 metriä.

“Se oli viimeisimpään starttiin kipeä, ja meni pitkään, ennen kuin saatiin veret kohdalleen”, Jani Ruotsalainen taustoitti. “En ole kuunaan tullut näin pienillä valmisteluilla starttiin, mutta ei se vanha hevonen varmaan tarvikaan. Alku on sille vaikea, mutta saatiin hyvän hevosen vetoapua sitten ja viimeisessä kaarteessa oli vielä hyvä paine ohjissa. Ei se muuten olisi noin pitkää kiriä kestänytkään.”

Pitkän kirin ilman vetoapua tehnyt Juiseri oli hyvä toinen ennen kolmannesta ulkoa kirinyttä Iikoria.

Toista rataa ilman vetoapua aloittanut Vernanto laukkasi avauspuolikkaan täyttyessä, kiersi kolmatta rataa ja päätyi alun asetelmiin uudelleen kolmanteen kaarteeseen mentäessä. Ylimääräiset metrit näkyivät lopussa, eikä Vernanto jaksanut maalisuoralla otella ihan totosijoista.

Vieremän Toto75-kierroksen muista kohteista voit lukea seurantajutusta.