Toto75-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto75-1: 6 Tir Du Caux 35,03 %, 0,50 e

Toto75-2: 4 Siirin Älli 39,88 %, 1,15 e

Toto75-3: 6 Luna De Paris 13,02 %, 6,82 e

Toto75-4: 9 Piispalan Santeri 5,32 %, 116,13 e

Toto75-5: 7 Gute Band 44,83 %, 141,35 e

Toto75-6: 7 Fastoche Thieben 11,78 %, 470,96 e

Toto75-7: 3 Malecon 32,70 %, 613,09 e

 

Voitto-osuudet:

7 oikein 613,09 euroa

6 oikein 7,62 euroa

 

Vaihto: 176 515,37 euroa

Iltakuuden jälkeen Vieremällä käynnistyneen Ravilauantain pääpeliin saatiin ensimmäiseksi suosikkivoittaja, kun Santtu Raitala luotsasi Antti Ojanperän valmentaman Tir Du Cauxin odotusten mukaisesti parhaaksi.

Toto75-1: Toisesta parista ulkoa viimeisen takasuoran alussa kirikaistalle noussut Tir Du Caux ei ensin edennyt, kun vauhti oli takasuoralla kovimmillaan, mutta se jatkoi muiden hiljentäessä samaa tahtia loppuun asti ja erkani maalisuoralla.

“Takasuoralla oli ihan normaali fiilis, kun sen on oppinut tuntemaan”, Santtu Raitala painotti. “Se on joskus matkalla hauskan tuntuinen, mutta kun maalisuora tulee, kyllä se sitten on lähtenyt puristamaan kaikesta huolimatta.”

“Luotin kyllä Tirriin, joka on niin hieno hevonen, että ansaitsee taputukset startin jälkeen, vaikka tulos olisi mikä. Sillä on vielä sellainen terve elämänilo jäljellä, ja tuntuu, että hevonen vaan paranee, kun saa ikää lisää. Nyt oli helppo voitto. Se on juossut koko ajan kovia avoimia lähtöjä, ja nyt oli tällainen rahasarjaksi rajattu lähtö.”

Vieremän rata on päivän sateiden jäljiltä hieman kurainen ja jonkin verran hidas. Tir Du Cauxin ajaksi 2140 metrillä tuli 15,9a.

Kolmannesta sisältä takasuoran alussa toiseen ulos päässyt Flash Spruce sai kiriä lopussa vapaasti ja työntyi toiseksi niukasti ennen loppukaarteessa pienen porukan perältä uloimmas iskenyttä Golda Parisia.

Free Me taipui keulasta. Alussa laukannut ja sen jälkeen kolmatta rataa eteenpäin ajanut Willow Pride pääsi kaarteen jälkeen pudottamaan Free Men taakse, josta se sai mahdollisuuden ja pinnisti viidenneksi.

 

Toto75-2: Isoimmat palkinnot jaettiin heti kierroksen alkuun, ja molemmat 7000 euron ykköset menivät Antti Ojanperän valmennettaville, kun Santtu Raitala ajoi myös Siirin Ällin voittoon.

Ellin Sisu lähti auton takaa parhaiten, mutta Nopsan Vauhti lennähti ulkoa vaativasti rinnalle, ja Ellin Sisu vastasi siihen kaarteessa laukalla.

Santtu Raitala iski kaarteen jälkeen seuraavana tulleen Siirin Ällin kanssa Nopsan Vauhdin rinnalle ja pääsi takasuoran lopulla johtopaikalle, jonka lähdön suosikki piti varmasti ajalla 25,4a/2140 metriä.

“Tilanteet muuttuu tosi äkkiä”, Santtu Raitala muistutti. “Vellu tiesi Ellin Sisun heikon kohdan ja käytti sitä hienosti hyödykseen. Hetken aikaa puntaroin sitten, ajetaankohan Nopsan Vauhdilla keulasta vai ei, ja ajattelin ainakin kysyä. Älli kasvaa keulapaikalta yhden pykälän, ja siinä saa olla ihan jonkun verran hyvä hevonen, joka tulee rinnalle haastamaan.”

Voitto oli 11-vuotiaalle Siirin Ällille kauden ensimmäinen ja tuli kuudennessa startissa. Niitä ennen sillä oli alla pitkä tauko toisen kerran menneen hankositeen vuoksi.

Kolmannesta sisältä loppukaarteessa vapaille löytänyt Välkyn Tuisku spurttasi suoran terävästi ja ehti toiseksi ennen loppukaarteessa toisesta ulkoa hyökännyttä Pyörylän Paronia.

 

Toto75-3: Juoksuradalta keulaan avannut Luna De Paris veti tammatasoitusta maaliin asti. Hannu Hietanen ajoi Maria Vinkan 5-vuotiasta suojattia, joka oli neljänneksi pelatuin ja ravasi 2140 metriä aikaan 16,9.

“Lähtö onnistui aivan nappiin, ja päästiin heti suoraan keulaan. Sen jälkeen ei ollut kyllä mitään hätää”, Hannu Hietanen kertasi. “Pikkuisen lähdin viimeisessä kurvissa ajamaan alta pois, niin sitten meinasi vähän jäädä odottelemaan, mutta piti kuitenkin kohtuullisen varmasti. Se on tosi mukava tamma ajaa, ja kun pääsee tuonne keulapäähän, niin se taistelee sieltä oikein hyvin.”

Ensimmäisessä kaarteessa kolmanteen sisälle pudottanut Klara Håleryd pääsi loppukaarteessa vapaasti ulos, kiri suoran napakasti ja nousi lähimmäs voittajaa.

Kolmannen kaarteen aikana neljännestä parista kuolemanpaikalle kiertänyt suosikki She Is Cecilia ei jaksanut puristaa ihan täysillä perille, mutta piti kolmanneksi ennen hänniltä turhia kiertelemättä tullutta ja lopun hyvin kirinyttä Chris Crystalia. Pääasiassa toisessa ulkona matkanneen Rio Crowen kirissä ei ollut ytyä.

 

Toto75-4: Edellistä isompi yllätys, vaikka Piispalan Santeri oli kolmanneksi käytetyin merkki. Suosikiksi luotettu Juiseri ja Vernanto olivat keränneet kuitenkin valtaosan äänistä. Jani Ruotsalaiselle ykkössija oli illan kolmas.

Lähdön tapahtumista lisää erillisessä jutussa.

 

Toto75-5: Kypärätemppu myös kaksikolle Ojanperä-Raitala, kun alkuvuodesta Suomeen tullut Gute Band nappasi suosikkina kauden avausvoittonsa.

Kaarteen kolmatta rataa kiertänyt Gute Band pääsi etenemään takasuoralla johtoon asti, ja voitto irtosi maltillisen välikierroksen jälkeen vaivattoman oloisesti ajalla 16,5a/2140 metriä.

“Tämä on ollut koko ajan hyvässä vireessä. Lähtöpaikat ja juoksunkulut on vähän vastustaneet, mutta hevonen on tehnyt järkyttävän hyviä juoksuja niistä huolimatta. Kyllä itelläkin oli sellainen olo, varsinkin kun kuuli Ice Winen poisjäännistä, että tänään voisi olla se päivä, milloin Guttiksen kanssa saataisiin eka voitto”, Santtu Raitala kertoi.

Kiihdytyksessä toiselle radalle avannut Orlando Knick sai takasuoralla selän ulkona kiertäneestä Elliot Webistä. Se iski viimeisellä takasuoralla Gute Bandin rinnalle ja oli tätä lopulta uhkaamatta toinen ennen kärjen takaa vapaasti seurannutta Grand Alea.

Jalkaansa kolhaissut Ice Wine jätettiin pois ennen Toto75-pelin sulkeutumista.

 

Toto75-6: Kaarteen jälkeen kolmannelta radalta kärjen rinnalle edennyt Fastoche Thieben nosti tempoa matkan edetessä, siirtyi viimeisellä takasuoralla keulaan ja alkoi tehdä eroa.

“Vaativat olosuhteet, mutta meillä on riski hevonen”, Ville Pohjola perusteli taktiikkaansa. “Siinä ei missään vaiheessa menty mitenkään hirveän reipasta, ja tämä on tosiaan hirmu kovafysiikkainen hevonen, niin ajettiin sitten sillai tasaisen reippaasti. Takasuoralla rupesi näyttämään, ettei muillakaan ole pateja jäljellä.”

Neljänneksi eniten pelattu Fastoche Thieben kirjautti 2640 metrillä ajan 18,6a. Ville Pohjola paljasti, että Rainer Björkrothin valmennuksessa kilpaillut 4-vuotias ori saattaa jatkaa uraansa tämän jälkeen synnyinmaassaan Ranskassa.

Keulasta taipuneen Livi Mysteryn takaa lopulta vapaille löytäneet yllätysnimet Real Steel ja Vie De Dream pinnistivät kaukana voittajan takana muille totosijoille.

Yli puolet kohteen merkeistä kerännyt Little Boss oli kierroksen pelatuin hevonen. Se selvisi neljänteen pariin ulos, josta lähti toiseksi viimeisessä kaarteessa kiriin. Se joutui kiertämään loppumatkan kolmatta rataa ja antoi pitkällä maalisuoralla vähän periksi.

 

Toto75-7: Jos ennen päätöskohdetta oli epäilystä illan avainhahmoista, sen jälkeen sitä ei enää ollut. Lähdön suosikkina starttasi jälleen Antti Ojanperän valmennettava, eikä Santtu Raitala erehtynyt Maleconin kanssa. Tuloksena oli täysi potti, eli neljä voittoa.

Boulder Lucky jätettiin pois ravien aikana. Malecon lähti sen jälkeen matkaan kakkosradalta, painui kiihdytyksessä suoraan keulaan ja hallitsi varmoin ottein perille asti. Ajaksi kirjattiin 16,5a/2140 metriä.

“Rauhoittui keulaan asiallisesti menemään, ja saatiin vetää mieleistämme tempoa kiihdytyksen jälkeen”, Santtu Raitala kertasi. “Se lähti loppukurvissa irtoamaan tosi hyvin. Sitten viimeisellä satasella tuli pikkaisen happoja pintaan, kun olin koittanut ajaa kovia takahevosia vastaan tuon viimeisen kurvin kovaa ja suora on täällä tosi pitkä, mutta hienosti hevonen tsemppasi maaliin.”

Viimeisellä takasuoralla neljännestä ja viidennestä parista muiden mukana kolmannelle radalle lähteneet Intuto ja Galvani Boko nousivat loppukaarteessa vielä ulommas ja kirivät muille totosijoille.