Turussa ajetut kolmivuotiaiden Kasvattajakruunu-finaalit olivat raviliigavarsojen juhlaa, kun tammojen lähdön vei HIFK:n Mascate Match ja oriiden ja ruunien lähdön voitto meni Tapparan Marschall Matchille.

Pekka Korven valmentama Mascate Match starttasi tammalähtöön suursuosikkina, eikä sen osaomistajan Antti Teivaisen ohjastama supervarsa erehtynyt. 3-vuotias avasi keulaan, josta irrotti erittäin väljän näköiseen voittoon ennen Pelicansin varsaa Piece Of Gloryä. Sahara True Lies oli kolmas.

”Ajoin tammalla jo koelähdön alkuvuodesta, jolloin tunsin, että lahjakas on. Tamman voittosumma kertoo kaiken. Se on huippuhevonen, Euroopan parhaita kolmivuotiaita tammoja. Oli kuin olisin Rolls-Roycella ajanut”, Antti Teivainen ylisti voittajaa.

Punkarin Hevostalli Ky on kasvattanut voittajan yhdessä Maini ja Saku Mikkolan kanssa. Mascate Matchin entisestään pullea tilipussi lihoi voiton myötä 30 000 eurolla.

Oriiden ja ruunien kohteessa oli maineen ja kunnia lisäksi sama ykköspalkinto tarjolla. Voittajan nimi oli yllättävämpi, ja tapa, jolla arvovoitto tuli, oli erittäin vakuuttava.

Hannu Torvinen lähti Tuija Irrin valmentaman Marschall Matchin kanssa kolmannen kiertoon jo etusuoran alussa, eikä vetoapuja tullut eteen. Voimia kuluttavasta juoksustaan huolimatta Tapparan Marschall Match voitti ennen Racing Boyta ja Raskolnikov Fridoa.

“Lähdettiin tosi rauhassa liikkeelle, kun koitettiin ravia päästä matkaan. Lähteminen on väillä hevoselle vaikeampaa, mutta tänään suhteellisen hyvin hevonen lähti”, Hannu Torvinen aloitti. ”Mietin, että missä kohtaa isku tehdään. Vauhti tasaantui paljon, enkä halunnut Tuomasta (Korvenoja) eteen. Ajattelin, että Hietasen Hannu nousee vetämään kolmatta rataa, mutta niin ei käynytkään. Jouduttiin itse työt tekemään, mutta hevonen tuntui hyvälle, ettei se työnteko hirvittänyt.”

Punkarin Hevostalli Ky on myös tämän voittajan kasvattaja yhdessä Katri Rantalan kanssa, joten Markku Punkarilla oli aihetta iloon.

”Huikea juttu! Massin voittoa tietysti odoteltiinkin, mutta ensimmäinen voittaja oli yllätys. Huikea päivä”, Markku Punkari kertoi tuntemuksistaan.

Kasvattajakruunu-lähdöissä raviliigavarsoista kisasivat myös Ilveksen Rehab ja Jukureiden Tingaling. Ensin mainittu oli poikien lähdössä seitsemäs ja Tingaling tammoissa kuudes.

Mascate Match voitti keulasta helposti.

Antti Teivainen narutteli Mascate Matchin parhaaksi. Kuva Roosa Lindholm

Ravipäivän muista tapahtumista voit lukea täältä.