Toto75-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto75-1: 5 Sobel Conway, 17,98 %, 1,56 euroa
Toto75-2: 5 Westcoast Skipper, 14,73 %, 6,61 e
Toto75-3: 6 Larsman, 34,09 %,  16,52 e
Toto75-4: 4 Callela Einstein, 44,56 %, 25,75 e
Toto75-5: 8 Marschall Match, 6,61 %, 163,39 e
Toto75-6: 2 Com Milton, 23,70 %, 243,60 e
Toto75-7: 2 Mascate Match, 90,34 %, 248,61 e

Seitsemän oikein -voitto-osuus 248,61 e
Kuusi oikein 3,79 e
Viisi oikein –

Vaihto: 235 448,54 euroa

Turun Toto75-kierros käynnistyi lämminveristen avoimella Auran ajolla, jonka parhaaksi piti keulassa ravannut Olli Koivusen ajokki Sobel Conway. Koivusten menestyksen täydensi toiseksi kirinyt Shadow Of Brisbane.

Toto75-1: Lähdön ratkaisun hetket koettiin jo pitkälti kiihdytysvaiheessa, kun Olli Koivunen onnistui torjumaan Sobel Conwayn kanssa ulkopuoleltaan kiihdyttäneen suursuosikki Lexus Dreamin. Avaus venähti hurjasti 08,0-lukemiin, mutta se ei ollut keulahevoselle liikaa, sillä se voitti lopulta oikein varmasti ennen 2. ulkona juossutta Harri Koivusen kuskaamaa Shadow Of Brisbanea.

”Oikeassa olit ennen lähtöä, kun puhuit, että saataisiin Lexus Dream pidettyä ulkopuolella”, Olli Koivunen heitti haastattelija Jarkko Litmaselle. ”Ei ollut kiihdytyksessä ollenkaan niin suuria ongelmia kuin kuvittelin. Ruuna lähti hyvin, ja saatiin pidettyä tilanne hallinnassa.

”Hevonen tuntui käteen tosi hyvälle. Viimeisen kaarteen puolivälissä, kun vastustajilta alettiin karkuun ajamaan, se lähti heti tosi hyvin. Ensimmäistä kertaa päästiin vetolappuja käyttämään, joka toimi tosi hyvin. Suoran puolivälissä kuulin, että joku hevonen lähestyy, ja se oli Shadow Brisbane, josta tuli tosi fiilis itselle ”, Olli Koivunen iloitsi.

Lexus Dream taipui vaativan juoksun päätteeksi, ja Markku Nieminen kommentoi valmennettavansa suoritusta tuoreeltaan.

”Juoksusta tuli hevoselle liian raskas. Alku oli liian kovaa talvikelille, joka rokotti liikaa.”

KM Hästfarm i Holm AB:n ja Ylitalo Garden’s Stable Oy:n omistama Sobel Conway voitti täyden matkan kilpailun voittotuloksella 13,0a.

Ennen Toto75-kierrosta ajettiin Prix du Nord –finaali, jossa käytiin Kuossarin siskosten ajokkien välinen voittovääntö, ja Virpi Kuossarin ratsastama Erika Kultamaa osoittautui parhaaksi. Viiden osallistujan voimin mitelty Kavioliigalähtö ajettiin myös aikaisemmin iltapäivällä ja se päättyi odotetusti Mika Forssin ohjastaman Välähdyksen keulavoittoon.

Toto75-2: Salamakypärät-finaalissa ajettiin kokonaiskisan voitosta, sillä ennen päätöskisaa Niki Finnströmin ja Olli-Pekka Holopaisen erotti kuusi pistettä.

Olli-Pekka Holopaisen ajokki Westcoast Skipper avasi keulaan ja sai Anette Antti-Roikon ajaman War Paintin kimppuunsa. Haastaja laukkasi 1. kaarteessa, mutta rymisteli jatkossa eteenpäin ja eteni jatkossa keulaan asti, jossa pisteli loppukaarteeseen asti. Silloin Westcoast Skipper vyöryi ohi ja jatkoi varmaan voittoon.

Niki Finnströmin ajokki Nelson Hilly jäi voittajan ja Inaccessiblen takana kolmanneksi, jollon Finnström ja Holopainen päätyivät kokonaistilanteessa tasapisteisiin, ja finaalilähdön ykköstila riitti Olli-Pekka Holopaiselle kokonaiskisan voittoon.

Lisää aiheesta pääset lukemaan tästä.

Toto75-3: III divisioona vs. II divisioona -karsinta toi kierroksen ensimmäisen suosikkivoittajan, kun Mika Forssin kuskaama Larsman rutisi sankan lumisateen keskellä viimemetreillä ohi Jetsun ja Teemu Okkolinin.

Jetsu pääsi toisen puolikkaan ensimetreillä keulapaikalle. Larsman matkasi 2. ulkona, kunnes Pelipiste laukkasi edestä viimeisellä takasuoralla. Larsman lähestyi keulahevosta lopussa metri metriltä ja ehti juuri ennen linjaa ohi ja voittoon.

“Keskityin siihen, että päästään ravilla liikkelle. Teemulla lähti hyvin, ja saatiin siitä feikkiselkä eteen vähäksi aikaa. Larsman ei ole paha laukkuri. joskus lähdössä kerää painetta, mutta matkalla ei pitäisi laukata millään”, Mika Forss tiesi Leo Mönttisen suojatista. “Sitten kun Pelipiste laukkasi edestä, olin helpottunut, ettei tarvitse ajatella, kuin yrittää olla vain mahdollisimman korkealla tuloksissa. Teemun hevonen ei ole aina ihan ajettavissa, mutta minun hevosta voi jonkin verran kuitenkin pyytää, joka ratkaisi voiton tänänä.”

Myös Teemu Okkolin oli tappiosta huolimatta tyytyväinen Jetsuun.

“Ori teki hyvän startin. Sen verran haarukoi loppusuoralla, että istuttiin hiljaa kyydissä. Sellainen se on, että ottaa harha-askelia välillä, ja nyt kun oli starttitauko, sillä oli innokas.”

Toto75-4: Olli Koivusen ohjastama Callela Einstein vankisti asemaansa vuoden voitokkaimman ravurin paikalla, sillä ruuna otti jo kerrassaan kauden 14. täysosumansa.

Callela Einstein lähti auton takaa todella terävästi ja valtasi keulapaikan nopeasti. Se sai tehdä sen jälkeen täysin oman juoksunsa. Loppukaarteessa Olli Koivunen piti pakkaa kasassa, kun Bewitch Boy eteni taakse halukkaan oloisena. Maalisuoralla Koivunen päästi ajokkinsa kovempaan vauhtiin, jolloin se otti väljän voiton ennen takanaan matkannutta Proserpineä, joka tuli lopun toista rataa pitkin.

“Callela Einstein lähti tosi hyvin tapansa mukaan matkaan, ja päästiin keulapaikalle, jonka jälkeen tahti rauhoittaa haluamansa mukaan”, Olli Koivunen aloitti. “Bewitch Boy pääsi taakse ja näytti tosi hyvälle. Aliarvion Mikan hevosta (Proserpine) kaarteessa, sillä olikin tosi paljon varoja loppusuoralla, mutta voitto oli tosi varma. Callela Einstein on tosi sitkeä hevonen, joka löytänyt syksyn mittaan ihan uuden ilon tekemiseensä. Se on muutenkin kiva ja miellyttävä hevonen, joka vähän kaikkien suosikki.”

Callela Einstein teki voittotuloksen 15,0a/2100 metriä.

 Toto75-5: Kolmivuotiaiden oriiden ja ruunien Kasvattajakruunu-finaali päättyi Tapparan raviliigavarsan voittoon, kun Marschall Match rutisti vaativasta juoksusta huolimatta parhaiten perille.

Sisäradalta lähtenyt BWT Echo sai torjuttua niin ikään lujaa avanneen Racing Boyn, eikä BWT Echolla paikasta jatkossakaan luovuttu. Kriterium-voittaja Raskolnikov Frido joutui taivaltamaan ensimmäiset 700 metriä kolmatta, kunnes pääsi toiselle ilman vetoapua.

Hannu Torvinen käänteli Marschall Matchin kolmannelle jo etusuoran alussa ja toivoi vetoapua eteensä, mutta turhaan. Tapparan varsa joutui taivaltamaan loppumatkan kolmannella ilman vetoapua, mutta Tuija Irrin valmennettava runttasi silti hurjan juoksun päätteeksi parhaaksi ennen Racing Boyta ja Raskolnikov Fridoa.

Marschall Match vei 30 000 euron ykköspalkinnon kilometriajalla 14,6a.

Lisää aiheesta pääset lukemaan tästä,

Toto75-6: II divisioonakarsinta toi Hannu Torviselle toisen peräkkäisen ykköstilan, kun Matias Salon valmentama Com Milton oli keulasta vakuuttava.

Kakkosradalta auton takaa lähtenyt Com Milton pääsi suosiolla ohi sisäradan Juicemanin. Toisella puolikkaalla kolmannen kerran Suomessa kisannut 5-vuotias sai rauhoittaa tahtiaan merkittävästi.

Etusuoralla lähdettiin takaa kolmannelle muiden muassa New Life Wheelsin ja Selene Lunen toimesta, mutta kun Com Milton tykitti päätöspuolikkaan 10,5-vauhdilla, ei takaa voinut ehtiä.

“Ari (Moilanen) antoi meidän mennä keulaan, varmaan olisi jonkin aikaa pystynyt vastaamaan, mutta helposti päästiin kärkeen”, Hannu Torvinen aloitti. “Ulkoa lähti hevosia kirimään, mutta tämä irtosi tosi hienosti, eikä ollut mitään hätää. Totta kai lopussa, kun lähti ajamaan, piti aktiivinen olla, kun Juiceman takana hyvä hevonen.”

Kasiradalta toiseen ulos päässyt Lightninginthesky oli toinen ennen Juicemania. Toista rataa vetänyt Sahara Sandstorm tuli maaliin seuraavana. Siitä ohjastaja Henri Bollström kertoi, että ruunalla oli pidon kanssa oli vaikeuksia koko matkan ajan.

Toto75-7: Kolmivuotiaiden tammojen Kasvattajakruunu-finaali päättyi odotetusti supervarsa Mascate Matchin voittoon.

Tamman osaomistaja Antti Teivaisen tällä kertaa kuskaama Mascate Match otti keulapaikan heti kiihdytyksessä. Vauhdinvaatijia ei näkynyt, jolloin avauslenkki mentiin rauhassa. Kirikierroksella Mascate Match alkoi hiljalleen lisäämään vauhtiaan ja lopussa se irrotti muista todella kevyen näköisesti.

Pekka Korven valmentaman Mascate Matchin 30 000 euron arvoinen voitto nosti tamman kokonaisansiot 361 759 euroon.

Pelicansin Piece Of Glory oli johtavan takaa toinen. Sahara True Lies otti 2. ulkoa kolmospalkinnon.

Lisää aiheesta voit lukea tästä. (Sama juttu kuin oriiden ja ruunien lähdöstä).