Toto76-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto76-1: 5 Right Broline 28,76 %, 0,40 e

Toto76-2: 7 Polara 52,42 %, 1,20 e

Toto76-3: 3 A Lala Lala Long 29,63 %, 4,30 e

Toto76-4: 2 Viktor Kärppä 38,45 %, 8,10 e

Toto76-5: 8 Kunnaan Tähti 2,87 %, 169,90 e

Toto76-6: 1 William Birdland 47,86 %, 253,80 e

Toto76-7: 4 Starzinner 39,91 %, 309,40 e

 

Voitto-osuudet:

7 oikein 309,40 euroa

6 oikein 3,90 euroa

 

Vaihto: 385 961,65 euroa

Viime syksystä Kati Lindsbergin valmennuksessa ollut Right Broline on aloittanut uudessa kotimaassaan täydellisesti. Kaustisen Toto76-avauksesta tuli kolmas voitto.

Toto76-1: Sisäradalta johtoon kiihdyttänyt Wicasa Sioux luovutti paikan kaarteen jälkeen tallikaveri Right Brolinelle, jolla Mika Forss sai säädellä vauhdin mieleisekseen. Tahti tiivistyi maltillisen toisen puolikkaan jälkeen, ja päätösvaihe sujui jo kympin pintaan.

“Pikkuhiljaa ruvettiin kiristämään, ja hevonen voitti tänään tosi hienolla tyylillä”, Mika Forss kehui. “Se tuntuu tosi hyvältä. Aikahan sen näyttää, kuinka lahjakas se on, mutta ainakin tähän asti se on tehnyt kaiken oikein.”

Suosikiksi luotettu Right Broline kirjautti 2100 metrillä ajan 14,4a. Kati Lindsbergin mukaan tulevaisuus on avoinna.

“Se on kiltti hevonen eikä mene treeneissä oikein mihinkään, mutta täällä se näköjään vähän virkistäytyy”, Lindsberg naurahti. “Nyt se menee käymään klinikalla, ja mietitään sitten jatkoa.”

Right Brolinen perässä kaarteen kolmatta rataa kiertänyt Global Solidarity päätyi takasuoralla toiselle radalle ilman vetoapua, josta Marko Hakkaraisen suojatti tsemppasi toiseksi. Right Broline karkasi hieman päätössatasella, mutta kun Jukka Torvinen ehti lähteä Wicasa Siouxin kanssa Global Solidarityn taakse ja sitä kautta ulommas, Lindsbergin tallipari jäi toteutumatta.

 

Toto76-2: Kylmäveristen avoin 3100 metrin ryhmäajo ratkesi pitkälti jo ensimmäisen takasuoran alussa, kun Esa Holopainen pystyi Pikkukahvelin ohjissa päästämään suursuosikki Polaran edelle keulaan.

Antti Tupamäki sai ajaa Polaralla kärjessä täysin rauhassa, eikä lopussakaan ollut isompaa hätää, vaikka toisen kaarteen lopussa jonon kolmannelta sijalta toiselle radalle ilman vetoapua noussut Metkutus pysyi puolittain kupeella.

“Hyvin heitti haastetta siinä, mutta silleen homma oli hallussa, ettei pallojakaan tarvinnut nykäistä”, Antti Tupamäki totesi. “Voi olla, että ajetaan ensi viikonloppuna Mikkelissä maili, todennäköisesti.”

Toisesta ulkoa loppusuoran alussa kiriin kääntänyt Rapin Aatos ei pysynyt vauhdin kiihtyessä kärkiparin mukana, mutta piti kolmanneksi ennen Vixeniä, joka sai tilaa kolmannesta sisältä. Matkalla ohjille painanut ja edellä mennyttä Antti Tupamäkeä turvallaan hieronut Pikkukahveli ei pystynyt vaihtamaan enää rytmiä.

 

Toto76-3: Suosikki saatiin voittajaksi myös tammatasoituksessa, kun noin 1100 metriä ennen maalia johtaneen American Dreamin takaa rinnalle nostanut A Lala Lala Long runttasi 13-vauhtisessa lopetuksessa ykköseksi. Pitkään mentiin rauhassa, ja voittoon riitti tulos 18,3/2600 metriä.

“Kaikki meni tosi hyvin”, Siru Juutisen tammaa ajanut Hannu Torvinen iloitsi. “Saatiin olla kuitenkin aika pitkään siellä selässä. Sitten vähän mietin, että luotetaanko tuuriin, mutta jotenkin hevonen oli hyvän tuntuinen ja se on suorittanut tosi hyvin, niin jollakin tavalla ajattelin, että pitää antaa sille mahdollisuus juosta kilpaa. Hevonen käytti sen hienosti ja oli oikein vakuuttava lopussa.”

Viimeisellä takasuoralla neljännestä parista hyökännyt Anni Sue kiri vinhasti A Lala Lala Longin tuntumaan toiseksi, mutta vakavampaa haastetta jättiyllättäjä ei sentään pystynyt heittämään.

Yli puolet matkasta toista rataa ilman vetoapua kiertänyt Chicotte Chic pinnisti voittajan takaa reilusti jääneenä kolmanneksi, kun American Dream oli ratkaisuhetkillä ponneton. Boadicea laukkasi lähtösuoralla.

 

Toto76-4: Auton takaa hyvin lähtenyt Viktor Kärppä jatkoi suosikkien voittomarssia lopulta varmasti, mutta maalisuoran puolivälissä kamppailu näytti tosi tasaiselta.

Takasuoran alussa neljännestä parista hyökännyt Lumi-Masi kiri 20,5-vauhtisessa päätöksessä lujaa kärkirintamaan ja näytti olevan jopa hitusen suosikkia edellä, kun sekosi askelissaan noin sata metriä ennen maalia.

“Se tuli lujaa, mutta mulla oli korvat siinä vaiheessa vielä kiinni, ja kun avasin ne, Viktor Kärppäkin lisäsi kyllä vielä vauhtia. Vaikea sanoa, miten olisi käynyt”, Esa Holopainen pohti.

Tuloksella 24,3a/2100 metriä irronnut voitto oli Holopaisen ja Hannu Viikan omistamalle 7-vuotiaalle oriille neljäs peräkkäinen.

“Se on ollut kotona niin villinä, että olen pelännyt, ettei se vaan rikkoisi itseään, kun se on ollut niin kovasti tammojen perään, mutta viime viikkoina pahin vimma on mennyt vähän ohi ja se on tasaantunut. Nyt sen kanssa on ihan kiva jatkaa”, Esa Holopainen selvitti.

Toista rataa ilman vetoapua juossut A.T. Veeti runttasi rehdisti toiseksi, ja kolmannesta sisältä tilaa löytänyt Joriini kiri Lumi-Masin laukattua vapaasti kolmanneksi. Larvan Hurmos haparoi ensimmäisessä kaarteessa ja joutui pakittamaan kolmannelta radalta sen jälkeen hännille.

 

Toto76-5: Kuuden kilpailun jälkeen tappiottomana Toto76-tasolle tullut Novan Voitto luotettiin yli 57-prosenttiseksi suursuosikiksi, mutta Veli-Erkki Paavolan suojatti sai johtopaikalla painetta pitkin pitkää 3100 metrin matkaa ja jäi alakynteen jo viimeisellä takasuoralla.

Reilu kierros ennen maalia kolmannesta parista kärjen rinnalle iskenyt Tarun Tykki nosti tempon viidennellä puolikkaalla lähes valiolukemiin. Se pääsi takasuoralla keulaan ja teki sen jälkeen jo selvän tuntuisen eron, mutta maalisuora oli liikaa ja useampi vastustaja vyöryi ohi.

Alun haparoinnin jälkeen selissä tullut Morison näytti maalisuoralla kurottavan ykköseksi, mutta sillekin löytyi vielä uhkaaja. Antti Teivaisen ajama Kunnaan Tähti pääsi viidennestä sisältä päätösvaiheessa sujuvasti ulommas ja rutisti loppuhetkillä Morisonin ohi.

“Ennakkoon kun katsoi lähtöä, ajattelin että jos siinä rahasija saadaan, mutta meille tuli paikka sisäradalta ja siellä oli hyvä ajaa rauhassa toisten takana”, Antti Teivainen kertasi. “Tuolla takasuoralla ja viimeisessä kurvissa kun sisärata veti hyvin ja päästiin ohi hevosista ja päästiin sitten toiselle radalle, tuntui että hevosella on vielä hyvin varaa. Puolessa välissä suoraa tuntui sitten, että ohi menee.”

Kimmo Taipaleen valmentama Kunnaan Tähti oli seitsemänneksi eniten pelattu yllättäjä. Se teki 3120 metrillä ajan 29,6. Toista rataa ilman vetoapua ja toisessa ulkona matkannut Tähtihotti punnersi kolmanneksi. Puolimatkassa toisesta ulkoa kuolemanpaikalle kiertänyt ja seuraavan kaarteen jälkeen siitä laukannut Vaarao nousi vielä neljänneksi.

 

Toto76-6: Mika Forssille kohteissa toinen voitto, kun Tapio Mäki-Tulokkaan valmentama William Birdland piti suosikkina.

Valentin Laday oli nopein 3100 metrin ryhmäajon kiihdytyksessä, mutta sisältä lähtenyt William Birdland pääsi kaarteessa vapaasti toiselle radalle ja eteni takasuoralla vastuksetta keulaan.

“Antti (Teivainen) vinkkasi vähän, että anna tulla, kun hänellä on hevonen liian totinen. Sitten pääsin nousemaan heti toiselle radalle ja tosiaan suosiolla kärkeen”, Mika Forss kertoi alun tapahtumista. “Meillä ei ollut mitään hätää missään kohtaa, ja hevonen oli tosi pontevan tuntuinen. Tuolla 800 jäljellä vauhti alkoi kiihtyä, ja hyvä paine säilyi ohjissa maaliin asti.”

Vauhdikkaan päätöskierroksen ansiosta William Birdlandin ajaksi tuli 15,8a. Viimeisen takasuoran lopussa toisesta parista ulkoa kuolemanpaikalle kiertänyt Strait Iron tarjosi hyvää kiriapua ja oli toinen selvästi ennen Elliot Bokoa, joka pakitti alkuvaiheessa toiselta radalta hännille ja pääsi jatkossa Strait Ironin taakse. Valentin Ladayn vetoköysi venyi jo ennen ratkaisuhetkiä, ja se jäi kamppailemaan jäännösrahoista.

 

Toto76-7: Suosikiksi pelattu Starzinner jäi Festivaaliajossa toiselle radalle ilman vetoapua, mutta pystyi puristamaan siitäkin kymppitonnin voittoon ajalla 12,0a/1609 metriä.

Lue lisää päivän päälähdöstä täältä.