Iikka Nurmonen oli silminnähden huojentunut voitettuaan Kaustisen lauantaipäivän päälähdön valmentamallaan Starzinnerillä.

“Onhan tämä niin mahtava hevonen. Se näytti noissa kahdessa edellisessä startissakin, miten hyvä se on, niin nyt oli pikkupaineetkin, että pitäisi vähän onnistua”, Iikka Nurmonen myönsi.

Kymppitonnin voitto ei tullut mailin kisassa kuitenkaan helpolla, sillä Starzinner ajautui suosikkiasemastaan huolimatta toiselle radalle ilman vetoapua. Iikka Nurmonen ei satsannut kiihdytykseen, ja paikka toisen radan vetojuhtana tuli, kun edellä menneet mahtuivat pudottamaan sisäradalle.

Hannu Torvinen piti Big Sky Hurricanella sisältä johtopaikan. Reima Kuislan toinen hevonen D.D.’s Hitman käynnistyi hitaasti, mutta Santtu Raitala lähti ajamaan sillä kolmatta rataa kohti kärkeä. Iikka Nurmonen merkkasi kuitenkin samassa, että edelle ei ole asiaa, ja Raitala peruutti hännille.

Vauhti pysyi tasaisen hyvänä, mutta ei liian kovana, ja kiristyi lopussa. Big Sky Hurricanesta ei ollut uhkaa, mutta takasuoralla kolmannesta parista ulkoa kiriin lähtenyt Bret Boko tuli hyvin ja ainakin näytti haastavan tiukasti.

“Starzinner on niin rehti, että tekee työnsä johtavan rinnaltakin”, Iikka Nurmonen kiitteli. “Meille oli loppusuoralle vielä ihan täysvoimainen hevonen ja korvat kiinni ja laput vetämättä. Vähän suotta suoran alussa vedin molemmat, niin hevonen ei nähnyt vastata Bret Bokolle, mutta kyllä se varmasti piti ja oli hyvä taas.”

Bret Bokoa seurannut Victory Bonsai ei yltänyt parhaaseensa, ja sen kiri katkesi vähän kesken. Sen takaa suoralle tultaessa vapaille kääntänyt Chief Orlando sen sijaan spurttasi tulisesti ja ehti melkein kärkirintamaan kolmanneksi.

Ensi viikon sunnuntaina ajetaan St Michel, jonne Iikka Nurmosella on periaatteessa jo ajokki Midnight Hourissa, mutta hän näkisi silti mielellään Starzinnerin lähtölistalla.

“Tämä lähtee kuitenkin niin kovaa, että jos tämä saa radan yksi, en usko että kukaan pääsee ulkopuolelta ohi, ja jos se keulassa tai lähellä kärkeä saa juosta, niin mun mielestä se on kyllä niin hyvässä kunnossa, että pystyy tosi kovaa menemään läpi ja sillä on ihan pärjäämismahdollisuuksiakin siellä”, Iikka Nurmonen vinkkasi.

Lue päivän muista tapahtumista täältä.