Toto5-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto5-1: 5 Robin Roof 84,00 %, 1,60 e

Toto5-2: 3 Capercaillie Cock 32,83 %, 2,80 e

Toto5-3: 1 Poikolan Neito 11,37 %, 12,30 e

Toto5-4: 8 Al E.Gador Zet 15,01 %, 24,00 e

Toto5-5: 7 Mascot Match 47,28 %, 27,00 e

 

Vaihto: 86 878,00 euroa

Lahden Jokimaan torstairavien suuri suosikki Robin Roof hoiti hommansa leikittelevän kevyesti.

Toto5-1: Tauolta palannut Grainfield Oliver valtasi auton takaa johtopaikan, jonka ohjastaja Jukka Torvinen oli jo etukäteen ilmoittanut luovuttavansa ainoastaan lähdön jättisuosikille. Hannu Torvinen saattoi ottaa Robin Roofin kanssa alun näin rauhassa ja haki kärkipaikan kaarteen jälkeen, kun muut olivat järjestäytyneet sisäradan jonoon.

Vauhti ei ollut alussakaan huippulukemissa, mutta matkalla mentiin suorastaan lönköttelyä. Päätöspuolikas taittui sitten hulppeasti 1.08,5:n kyytiä.

“Hevonen oli oikein hyvän tuntuinen koko päivän, ehkä vähän sellainen ylirentokin, mutta tavallaan oli ihan ok tänään, että se oli semmoinen, kun rento olemus riitti oikein hienosti tähän lähtöön”, Hannu Torvinen pohti.

Puolimatkassa etusuoralla jonon viidenneltä sijalta toiselle radalle nostanut Frosty Vice tuli lopun niin hyvin, että puristi toiseksi ennen voittajan takaa hieman jäänyttä Grainfield Oliveria.

 

Toto5-2: Myös toinen kohde meni suosikille, kun viimeiselle takasuoralle mentäessä kolmannesta parista ulkoa kirikaistalle noussut Capercaillie Cock jätti kilpakumppaninsa päätöspuolikkaalla selvästi taakseen.

Antti Veteläinen ajoi Isto ja Mari Salmisen nelivuotiasta oria, joka teki 2140 metrillä ennätyksensä 15,9a. Tänä kesänä tositoimiin päässyt Capercaillie Cock on juossut seitsemän kilpailua ja voittanut niistä neljä.

“Yritin tänään vaan pitää hevosta mahdollisimman rauhallisena”, Antti Veteläinen paljasti. “Kyllä tuossa matkalla ja viimeiseen kaarteeseen mentäessä tuntui, että on ihan vaan matkustajana. Yritin päästä vielä toiseen ulos lepuuttamaan, mutta hevonen oli ihan eri mieltä ja halusi vaan mennä ja mennä, ja ylivoimainen voitto tuli.”

Johtopaikalla juossut Step Noble sai vetää tasaisen sopivaa tahtia ja piti suosikkia lukuun ottamatta muut kurissa. Gold Arrow Web seurasi sen takaa kolmanneksi reilusti ennen muita.

Hänniltä huonoihin selkiin jäänyt BWT Anarchy iski loppusuoralle tultaessa uloimmas ja kiri jälkijoukon parhaana neljänneksi.

 

Toto5-3: Ykkösnumerolla kilpaillut Poikolan Neito piti voltista vaivatta johtopaikan, nosti tempoa toisella kierroksella veti varmoin ottein maaliin asti. Viidenneksi eniten pelattu tamma ravasi 2140 metriä aikaan 27,9.

“Yllättävän hyvin irtosi ja oli kyllä hyvä”, Iikka Nurmonen kehui valmennettavaansa. “Se ravasi samalla lailla kuin ennen alusta loppuun. Pikkuisen epävarma, mutta malttoi ravata hyvin. Se on nopea, jaksaa mennä aivan hyvin ja on mukavan luontoinen, niin kyllä se mukava tamma on.”

T.T. Rokuli seurasi Poikolan Neidon takaa aika vapaasti toiseksi. Puolimatkassa kuudennesta ulkoa Virin Vihtorin perässä reissuun lähtenyt Tuviker käänsi maalisuoralle tultaessa uloimmas ja puristi kolmanneksi. Virin Vihtori laukkasi noin sata metriä ennen maalia otellessaan lähinnä himmeämmistä mitaleista.

Lähdön suosikki Metsärinteen Valta laukkasi alussa. Se kiersi hänniltä muiden mukana vielä rahoille, muttei jaksanut hätyytellä enää kärkisijoja.

 

Toto5-4: Neljännessä kohteessa mentiin eikä meinattu, kun Erkki-Pekka Mäkinen siivitti kasiradalta lähteneen Al E.Gador Zetin kärkeen 1.09-vauhtisessa avauksessa. Tahti pysyi rajuna sen jälkeenkin, ja selvä voitto tuli 2140 metrillä ajalla 13,3a. Al E.Gador Zet oli kolmanneksi pelatuin.

“Hevonen alkoi olemaan ohjilla sen verran, etten viittinyt ruveta kinnailemaan”, Erkki-Pekka Mäkinen kertoi. “Se oli sen tuntuinen, että äläs poika viitti nyt siellä, kun mä aattelin, että otetaan rauhassa vaan, mutta se halusi lähteä ja halusi mennä.”

Voittajan takaa taipuneen Doubledipin selästä vajaa 300 metriä ennen maalia irti päässyt MAS The Boss kiri napakasti toiseksi. Ensimmäisellä takasuoralla neljännestä sisältä toiselle radalle ilman vetoapua noussut suosikki Northern Trick eteni loppukaarteessa toiseksi, tsemppasi hyvin perille asti ja kesti kolmanneksi.

 

Toto5-5: Päätöskohteen selvä suosikki Mascot Match selvisi toiseen pariin ulos, josta se iski viimeisen takasuoran aikana keulaan ja saman tien omille teilleen. Ajaksi tuli 15,7a/2140 metriä.

“Korvat kiinni se on jonkin verran laiska menemään, mutta kun aukaisin korvat, se on yrittäväinen ja tietää lähteä”, Matti ja Nea Espon 5-vuotiasta tammaa ajanut Tapio Perttunen kehaisi.

Toisen radan jonossa neljäntenä ja viidentenä matkanneet Plisetska Birdland ja Gilda Ale lähtivät viimeisen takasuoran alussa muiden mukana kolmannelle radalle ja kirivät maalisuoralla tasaisesta porukasta muille totosijoille.

 

Jokimaalla selvisivät monté- ja amatööriohjastajien Pohjoismaiden mestarit. Lue lisää täältä!