Markku Niemisen valmennustallin hieno syksy sai jatkoa Kouvolassa lauantaina järjestetyssä Kymenlaakso-ajossa, kun finaaliin suurimmalla voittosummalla lähtenyt Sahara Peyote kiri 45 000 euron voittoon.

Suosikiksi luotettu American Hero piti sisäradalta johtopaikan, mutta Morris haastoi ensin ja takasuoralla rinnalla kävi vielä Roseland.

Takamatkalta neljänteen pariin ulos selvinnyt Sahara Peyote iski kiriinsä viimeisen takasuoran alussa, eteni loppukaarteessa American Heron rinnalle ja tuli suoralla niukasti ohi.

“Tiukalle meni, ja olihan Pekan hevonen tosi hyvä. Se ei saanut missään vaiheessa juosta rauhassa ja taisteli ihan loppuun asti sitkeästi”, raveissa kolmannen voittonsa ajanut Ari Moilanen kehui vastustajaa. “Tottakai tuo kova aloitus auttoi takahevosia, että sieltä oli vähän helpompi tulla. Sahara Peyote on tehnyt monta hyvää juoksua tänä vuonna, ja hyvä että tuli suurkilpailuvoitto näin loppuvuodesta.”

Tiia Halonen ja Petra Huhti ovat kasvattaneet Sahara Peyoten, jonka omistaa Jouni Järvensivun Fincumet Group Oy. Se voitti 2-vuotiaana Kasvattajakruunun, mutta tällä kaudella paras saavutus ennen lauantaita oli Oulu Expressin kakkossija, joita on tullut kaikkiaan kuusi. Voitto oli tälle vuodelle kolmas.

“Sahara Peyote ei ole maailman lahjakkain hevonen, mutta se on kova työmies”, Markku Nieminen luonnehti yli 116 000 euroa tienannutta suojattiaan. “Se menee aina, mitä pääsee, eikä tavallaan floppaa ollenkaan. En usko, että se on vielä ihan tapissa, ja mulla on ihan vakaa usko, että nämä muutkin 3-vuotiaat parantaa ensi vuodeksi aika paljon. Ne ovat kasvaneet, ja nyt näyttää, että niistä tulee ihan komeitakin hevosia.”

Kymenlaakso-ajosta talliin oli tullut aiemmin kaksi täysosumaa.

“Kun 40 vuotta sitten Roope voitti, olin silloin täällä (Keskisen) Martin mukana. Aina tähän tullaan kovalla uskolla, mutta harvoin tänne päästään, niin täytyy ottaa nyt ilo irti”, Nieminen muistutti.

Vasta viidennen kerran startannut American Hero hävisi vain niukasti. Sillä on koossa viidestä startista kolme ykköstä ja kaksi toista sijaa.

“Ei saanut oikein puhaltaa yhtään”, Pekka Korpi harmitteli. “Sanoisin kyllä, että tämä on tosi hyvä hevonen. Tänäkin päivänä näytti, että aika kovan juoksun teki.”

Sahara Peyotea seurannut MAS Dominant kipusi siitä hieman jääneenä kolmanneksi ennen First Class Ladya, joka kiersi puolimatkassa toisesta ulkoa kuolemanpaikalle.

Lauantain muista lähdöistä asiaa Toto75-seurantajutussa.