Lahden Jokimaan lauantaikierroksen viidennestä kohteesta tuli Selene Lunen näytös, kun 8-vuotias tamma kirjautti 2640 metrillä SE-ajan 13,5a.

Ensimmäisessä kaarteessa kolmannelta radalta toiselle päässyt Selene Lune ajoi eteenpäin ja painui toisen kaarteen alussa Luxorious Lordin ohi johtoon.

“Sitä ihmettelin itekin, että miten tässä näin kävi”, Olli Koivunen naurahti. “Eilen jo, kun viimeisteltiin Inkalan Joukon kanssa näitä tämän päivän starttihevosia, niin hevonen tuntui tosi letkeältä ja hyvältä, ja sama jatkui sitten lämmityksessä. Että ei se yllätyksenä tullut tämä suoritus.”

“Vähän hirtti kaasu kiinni. Ei mitenkään pahasti, mutta sillai, että oli vähän pakko antaa mennä reippaasti koko ajan. Se tuntui kyllä tosi vahvalta ja hyvältä koko ajan.”

Selene Lune on mennyt lyhyen matkan parhaimmillaan 12,0a, mutta kierrosta pidemmällä syntyi nyt tammojen SE. Tulos alittaa kolmella kymmenyksellä aiemman ennätyksen, jota pitivät sen 4-vuotiaana menneet Maggie Cloud ja Peanuts. Ikäluokkaennätys jää niille toki edelleen.

Selene Lunen kasvattaja ja omistaja Eija Tuominen ei vielä kunnolla käsitä edes sitä, että tamma voitti viime kaudella kerrassaan kymmenen kertaa – ja nyt syntyi SE-aika.

“Uskomatonta, kun oli pieni paussi ja lähti sillä lailla nollafiiliksillä, että miten menee”, Eija Tuominen päivitteli. “Tämä hevonen on minulle vielä enemmän kuin tärkeä. Se on ollut minulle nämä vuodet puoli elämää.”

Harri Koivusen talliin tuli lauantain lähdöistä kaikkiaan kolme voittoa, niistä kaksi Toto75-kohteissa. Olli Koivunen ohjasti kaikki voitot.

Ensimmäisen kierroksen jälkeen taustalta toiselle radalle ilman vetoapua kiertänyt Better Boss tsemppasi kaukana Selene Lunen takana toiseksi ennen Luxorious Lordia.