Olli Koivunen säteili kuranaamion takaa onneaan, kun Shadow Of Brisbane voitti hienoisena yllättäjänä Teivon Toto75-kierroksella ajetun lämminveristen Kavioliigan osakilpailun.

T.Rex on hallinnut ykkössarjaa viime viikot, ja kakkosradalta sen odotettiin jatkavan voittokulkuaan suoraviivaisella taktiikalla, mutta sisäpuolelta lähtenyt Celebrity Lane vastasi kiihdytyksessä ja suursuosikkia ajanut Iikka Nurmonen tyytyi kaarteessa paikkaan johtavan takana.

Shadow Of Brisbane juoksi toiselle radalle ilman vetoapua jääneen Star Martinin takana, kiersi loppukaarteen alussa tämän eteen ja runnoi maalisuoralla varmasti 7000 euron voittoon. Siihen riitti raskaalla radalla tulos 16,0a/2100 metriä.

“Iikallekin sanoin tuossa maalin jälkeen, että välillä näinkin päin. Ajattelin jo, että ollaan koko talvi T.Rexin perässä, mutta mahtavaa, kun Brisbane sai voittaa”, Olli Koivunen hehkutti.

“Etukäteen ajattelin, että lähdetään rauhallisesti liikkeelle auton takaa. Sitten itekin vähän innostuin, että tämähän menikin nappiin, eikä Iikallekaan jäänyt oikein muuta vaihtoehtoa kuin mennä sinne perään. Kun se jäi sisäradalle, sitten saatiinkin ajaa vaan sitä vastaan koko loppulähtö. Brisbanen kanssa ei pysty sillai mitään järjettömiä rytminvaihdoksia tekemään, ja ajattelin sitten, että koitetaan lähteä vasta silleen, että T.Rex jää väkisin sisälle, kun meidän perässä tulevat hevoset pystyy tukkimaan sen sinne.”

Shadow Of Brisbanea seurannut ja loppukaarteessa kolmatta rataa ilman vetoapua jatkanut Hazelhen Hermes puristi toiseksi.

T.Rex pääsi loppukaarteessa Shadow Of Brisbanen taakse, josta se mahtui työntymään Celebrity Lanen ohi kolmanneksi, mutta kiritilaa sille ei tullut.

“Ekat sadat metrit ajettiin tosi kovaa ja lähtöjä ajetaan joka viikko, niin tällä kertaa ajettiin selästä”, Iikka Nurmonen valotti päätöstään. “Hevonen oli kyllä innoissaan, kun oli pussissa voimia, ja tuli kyllä hyvin maaliin.”

Kavioliigassa jatketaan tämän jälkeen vuoroviikoin, niin että ensi lauantaina Lappeenrannassa pisteitä jaetaan kylmäverisille ja lämminveriset ottavat yhteen kahden viikon päästä Vermossa.

Teivon Toto75-kierroksen tapahtumista lisää seurantajutussa

Kavioliigan pistetilanne 2. jaksossa

1          T.Rex                                 17 500 €           4       2-0-1        77

2          Celebrity Lane                  9 800 €           4       1-0-0       57

3          Workout Wonder              7 700 €           3       0-1-2       48

4          Shadow Of Brisbane       10 500 €           2       1-1-0        43

5          Edward Ale                            700 €           3        0-0-0       22

6          Hazelhen Hermes             3 500 €           1         0-1-0       18

6          Zeus Kemp                         3 500 €           2        0-1-0        18

8          Callela Lisbeth                   2 100 €           1         0-0-1        15

9          Sobel Conway                    1 400 €            1         0-0-0       12

Lisää teemasta: Kavioliiga