Regent Zet voitti viime vuonna pitkästä aikaa järjestetyn lämminveristen Suurmestaruuden, ja torstaina Porissa juhlittiin Zigge Silviota.

Hevosten taustalta löytyy sama tiimi. Kari Lähdekorpi on mukana omistajana, ja valmennuksesta huolehtivat toista puolikasta hallitsevat Jarno ja Minna Kauhanen.

Karsintavoiton ohjastanut Tommi Kylliäinen ajoi loppukilpailussa toisesta karsintaerästä jatkoon selvinnyttä oman tallin Sentryä, ja Zigge Silvion ohjat otti Jukka Torvinen.

“Puhuttiin Jarnon kanssa, että se auttaa, mitä pitempään pystyy ajamaan sisärataa”, Jukka Torvinen kertoi. “Onneksi saatiin olla kolme kurvia sisällä, ja sen takia pystyttiin tekemään hyvä kiri. Se lähti omasta halustaan, ja tuntui, että meillä oli tosi paljon varaa. Saatiin niin kova vauhti kurvista, että voitti tosi helposti.”

Kakkosradalta matkaan lähtenyt Zigge Silvio juoksi 2100 metrin kisassa sisäradan jonossa neljäntenä, kunnes päätöspuolikkaan käynnistyessä pääsi nousemaan kolmanteen ulos ja siitä kiriin loppukaarteessa. Zigge Silvio nappasi 20 000 euron palkintorahat ajalla 12,1a.

Perässä vapaille hakeutunut Sentry ei pystynyt osallistumaan kärkitaistoon, mutta sen takaa iskenyt Rocket Zet kiri tulisesti toiseksi. Jukka Torvinen ajoi Kaisa Toivosen valmentamaa Rocket Zetiä vielä karsinnassa, mutta finaalissa sen rattaille hyppäsi Olli Koivunen.

Paikkojen selvittyä toista rataa ilman vetoapua taivaltanut Top Of The World tsemppasi kolmanneksi ennen johtanutta Jonesya, joka oli karsintatappiosta huolimatta selvä suosikki.

Tämän vuoden voittosaldoonsa ensimmäiset merkinnät saaneen Zigge Silvion lisäksi myös Kauhasilta debytoinut Party Hard voitti lähtönsä Porissa.

“En tiedä, onko tällaista iltaa ollut”, Jarno Kauhanen hämmästeli. “Sanoinkin jo Minnalle, että ketsuppipulloefekti, kun en muista, koska on voitettu ravilähtö ja nyt voitettiin kaikki. Viime vuonnakin meidän kesä alkoi täältä. Sen jälkeen pärjättiin hyvin. Toivottavasti sama juttu jatkuisi nyt.”

“Zigge teki hirveän hienon työn. Kummatkin juoksut tietysti sopi oikein hyvin sille, että sisärataa pääsi ajamaan. Viime vuonna jo opiskeltiin, että karsintalähtö pitää mennä hyvin, että säästyy vähän voimia finaaliin, ja kuitenkin siinä pitäisi pärjätä mahdollisimman vähällä, ja nyt kävi just silleen.”

“Kärjen tempova meno avitti ihan selvästi. Jukka sai ajaa tasaisesti, kuten puhuttiinkin. Kaikki kävi onnet ja tuurit, mutta niin se pitää näissä lähdöissä olla, ja kun on ekana maalissa, niin yleensä se on ansaittu voitto.”

 

Karsintalähdöistä ja illan muista tapahtumista voit lukea täältä!

suurmestaruuden tulokset

1 ZIGGE SILVIO/Jukka Torvinen 12,1a

2 ROCKET ZET/Olli Koivunen 12,5a

3 TOP OF THE WORLD/Hannu Torvinen 12,5a

4 JONESY/Tuomas Korvenoja 12,6a

5 YOUR SO VAIN/Jorma Kontio 12,7a

6 STRICKER/Antti Teivainen 12,7a

7 SENTRY/Tommi Kylliäinen 12,8a

8 ATTACK DIABLO/Santtu Raitala 12,8a

9 SAHARA ROUGE/Niko Jokela 12,9a

10 BRET BOKO/Ari Moilanen 13,2a.

11 CALLELA ELIZA/Markku Nieminen 14,3a

12 JONTTE BOY/Mika Forss 14,5a