Ravilauantain Porissa päättäneen lämminveristen Kultaloimen jännittävimmät hetket koettiin kiihdytystilanteessa. T.Rex onnistui valtaamaan johtopaikan ja hallitsi tapahtumia sen jälkeen mielin määrin.

Moni latasi alkuun, mutta ulkopuolelta kukaan ei pystynyt haastamaan T.Rexiä. Kun Mika Forssin ajokki ohitti kaarteeseen mentäessä sisäradan Hotshot Lucan, tilanne rauhoittui ja parijonon ulkopuolelle jääneet pakittivat Top Of The Worldiä lukuun ottamatta taustalle.

Top Of The World eteni toiseen kaarteeseen mentäessä kolmannelta radalta toiselle ilman vetoapua ja tsemppasi siitä maltillisen matkavauhdin jälkeen kolmanneksi. T.Rex irtosi loppuhetkillä selvään voittoon, ja Hotshot Luca seurasi siitä hieman jääneenä toiseksi.

T.Rex kuittasi 12 000 euroa 2100 metrillä ajalla 12,7a. Mika Forss näytti tunteensa 9-vuotiaan ruunan onnistumisesta tuulettamalla iloisesti hyvissä ajoin ennen maalia.

“Tämmöinen hevonen, mikä pitkään oli poissa, ja niistä ongelmista kun pääsee ylitse, niin totta kai se tuntuu erityisen lämpimältä. Ja ite olen ollut mukana koko tän hevosen Suomen uran ajan, niin kyllä se vaan jotain ekstraa tuo”, Mika Forss kuvaili.

Kylmimmän talviajan hyvin mennyt T.Rex teki kaksi heikompaa starttia, joiden jälkeen sen valmentamiseen on tehty muutoksia.

“Hevosta ei käytetty kertaakaan valjaissa. Sillä ratsasteltiin ja se oli vähän perähevosena”, valmentaja Tapio Mäki-Tulokas kertoi. “Pitää miettiä, jos tällä ajettaisiin vaikka joku montélähtö. Attack Diablolla niitä mentiin viime kesänä, ja se sopii monille vanhoille hevosille.”

Harri Koivusen tallista debytoinut Cameron Evo seurasi kolmannesta sisältä tilaa saamatta neljänneksi. Niin ikään Turkuun siirtynyt Victory Bonsai voitti ennen pääpelin kohteita ajetun montén tuloksella 14,2a/2100 metriä.

“Ollaan oikein tyytyväisiä ja toivotaan, että saadaan nauttia vielä näitten pärjäämisestä”, Harri Koivunen myhäili.

 

Toto75-kohteiden tapahtumista lisää seurantajutussa.