Teivossa järjestetyn Martti Keskisen ajajamestaruuden finaalin voitto jäi kotiradalle, kun Taneli Säde ajoi Yummy Rappsonilla täydellisesti omistajan ohjeiden mukaisesti.

Aiemmin illalla ajetuissa osalähdöissä Taneli Säteen ajamat hevoset epäonnistuivat pahoin. Niinpä hän oli valitsemassa hevosta finaaliin viimeisenä Terri Lehtosen kanssa. Tasatilanteessa valintajärjestys piti arpoa, mutta Säde antoi Lehtosen ottaa ensin ja hänelle itselleen jäi numerolla kahdeksan kilpaillut Yummy Rappson.

Vilho Hounin 9-vuotias Yummy Rappson ei ollut pärjännyt tällä kaudella lainkaan, mutta taustavoimat antoivat Säteelle silti optimistiset ohjeet.

“Kerrankin kun on kohtelias muille, itsekin hyötyy siitä jollain lailla”, Taneli Säde naurahti. “Lähdettiin sellaisilla ennakkotiedoilla, että en tiennyt hevosesta mitään. Omistaja sanoi, että saa toisessa ulkona juoksu ja 600 metrin kiri, niin se hoitaa homman. Nyt tuli 700 metrin kirin ja hoiti homman, ja helposti vielä.”

Janita Antti-Roikon ajama Sanni Sky oli johtopaikalta toinen, ja Olli-Pekka Holopainen kannusti Kitty Beatin kärjen takaa kolmanneksi.

Osalähtöjen tapahtumista enemmän Toto65-seurantajutussa.