Toto76-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto76-1: 10 Tementikko, 1,16 %, 6,50 e

Toto76-2: 10 North Lexus 10,13 %, 40,40 e

Toto76-3: 8 Excalibur It 27,07 %, 144,30 e

Toto76-4: 1 Arctic Elsa 11,46 %, 1337,90 e

Toto76-5: 12 Larvan Hurmos 11,32 %, 7191,30 e

Toto76-6: 6 T.Rex 40,54 %, 12111,70 e

Toto76-7: 4 Graceful Swamp 47,22 %, 32874,60 e

 

Voitto-osuudet:

7 oikein 32874,60 euroa

6 oikein 179,20 euroa

 

Vaihto: 413 591,61 euroa

Seinäjoen jackpotilla ryyditetty finaalikierros käynnistyi kylmäveristen haastajadivisioonan finaalilla, jonka suuri suosikki Koveri sai matkan varrella sen verran painetta, että loppusuora oli vaikea.

Toto76-1: Tempo pysyi hyvänä, vaikka alkumatkan ulkona kiertäneet Mysteerio ja Menoks laukkasivat ensimmäisen takasuoran lopulla. Kaarteessa johtoon edennyt Koveri sai sen jälkeen kimppuunsa Sokkerin.

Takarivistä lähtenyt Tementikko tuli neljännessä parissa, josta Arto Hammar käänsi sen päätöskierroksella parijonon ulkopuolelle juuttuneen Menoksin perään ja loppukaarteeseen mentäessä vielä ulommas. Tementikko kiersi pian kärjen tuntumaan kolmannelle radalle ja jyräsi suoralla varmasti 8000 euron voittoon.

“Viime startti oli vähän tasainen, mutta kaksi edellistä oli hyviä”, Arto Hammar kertasi. “Tällaiseen en silti uskonut, ja tämä voitto tuli kyllä hirveänä yllätyksenä. Loppusuoran alussa tuntui, että voisiko vaikka voittaa, ja hyvin tuli. Ja aika varmastikin sitten.”

Mikko Rivinojan valmentama Tementikko saavutti kauden toisen voittonsa seitsemänneksi eniten merkittynä isona yllättäjänä tuloksella 27,9a/2100 metriä.

Kolmannesta ulkoa loppukaarteessa Tementikon taakse kolmannelle radalle päässyt Jontikka seurasi haastamatta toiseksi, ja Sokker puristi kolmanneksi.

Koveri antoi loppuhetkillä selvästi periksi, eikä ohjastaja Ahti Antti-Roiko ollut täysin tyytyväinen esitykseen, sillä hänen mukaan painetta ei tullut kuitenkaan liikaa.

 

Toto76-2: Tasaisesti pelatussa nousijadivarin finaalissa oli raju alle kympin avaus, jossa Pam Hallover torjui Musclemanin. Toiseen pariin ulos päässyt suosikki Ergo Am nousi toisessa kaarteessa kolmannelle radalle ja sai edetä etusuoralla vastuksetta keulaan asti, mutta sillä ei ollut paras päivänsä.

Toiseksi viimeisessä kaarteessa kolmannesta parista reissuun lähtenyt North Lexus ja sitä seurannut Beat Of Love etenivät loppukaarteessa kärkipariksi. Varsinaista voittotaistoa ei kuitenkaan syntynyt, sillä viidenneksi eniten merkitty North Lexus piti etunsa ja voitti ajalla 15,0a/2100 metriä.

“Kiva kun saadaan jatkaa viime viikonloppuista”, Harri Koivusen valmentamaa nelivuotiasta ajanut Olli Koivunen viittasi viikon takaiseen voittoon kotiradalla. “Kova vauhti tuntui mukavalta meidän pussiin. Meidän hevonen tuntui tosi hyvältä, ja saatiin ajaa tasaisesti koko matka. Sitten vielä sai pahat vastustajat tosi raskaita juoksuja, niin meillä meni kyllä kaikki nappiin.”

Koko alkumatkan parijonon ulkopuolella kiertänyt ja viimeisen kilometrin toista rataa ilman vetoapua tullut T.M. Chagall runnoi kaksikosta jääneenä kolmanneksi.

Ergo Am antoi selvästi periksi jo loppukaarteessa. Kierros jäljellä lyhyesti laukannut Pam Hallover ei päässyt yrittämään sen takaa, mutta Iikka Nurmosen mukaan sillä ei ollut voimiakaan.

 

Toto76-3: Westcoast Victoria ampaisi pronssifinaalissa johtopaikalle, jonka se luovutti kaarteen jälkeen uloimpaa reippaasti lähteneelle Excalibur Itille.

Niukka suosikki Ricocone sai maltillisemman aloituksen jälkeen asemat toisesta parista ulkoa, josta se lähti toiseksi viimeisessä kaarteessa kiriin ja tuli takasuoralla Excalibur Itin rinnalle.

Excalibur It nykäisi loppukaarteessa hieman eroa ja piti 8000 euron voittoon ajalla 15,5a/2100 metriä, vaikka Ricocone tuli vielä lähelle.

“Sain rauhoittaa, eikä tuhat ollut enää kova. Toiveet oli siinä vaiheessa korkealla”, Antti Mäntymäen suojattia ajanut Niko Jokela kertoi. “Ajoin viimeisen kurvin jo vähän Ricoconea vastaan, kun se näyttää olevan kurveissa vähän sisäänpäin vino. Siinä saatiin vähän pesäeroa, mutta sitkeä on sekin ja tuli kyllä tosi hyvin maaliin. Voitto oli niukka, mutta silti varma. Excalibur It voi olla joskus hävinnytkin keulasta, mutta kyllä se yleensä on noi kamppailut hoitanut.”

Etukaarteessa Ricoconen perässä kirikaistalle lähteneet Por Nie Rock ja Harmimatic Tinker seurasivat takasuoralta kärkiparin tuntumassa. Sisälle puikannut Harmimatic Tinker ei päässyt käyttämään kaikkia voimiaan, mutta mahtui työntymään täpärästi Por Nie Rockin edelle kolmanneksi.

 

Toto76-4: Kolmevuotiaiden tammojen Kasvattajakruunun finaali oli dramaattinen, kun Peanuts laukkasi tiukassa tilanteessa ensimmäiseen kaarteeseen mentäessä ja johtopaikalla juossut suosikki Bosses Lady viimeisen kaarteen alussa.

Voiton korjasi Bosses Ladyn laukattua johtopaikan perinyt Arctic Elsa, joka tilaisuuden saatuaan spurttasi omille teilleen ja kuittasi 30 000 euroa ajalla 16,4a/2100 metriä.

Lisää lähdön tapahtumista

 

Toto76-5: Toisen kaarteen jälkeen viidennestä parista ulkoa reissuun lähtenyt Larvan Hurmos kiersi tähtidivisioonan finaalin parhaaksi. Ari Moilanen ajoi Jouni Miettisen valmennettavaa, joka oli neljänneksi pelatuin ja kuittasi kymppitonnin tuloksella 26,7a/2100 metriä.

“Paikka ei ollut hyvä, kun oli vielä tosi hyvät hevoset vastassa, mutta hyvin meni”, Ari Moilanen iloitsi. “Se lähti tulemaan oikeinkin hyvän tuntuisesti. Tietenkin joutui nuo keulapään hevoset ajamaan vähän kovaa, ja se tänä päivänä maksaa lopussa. Tämä kiersi tosi kevyesti siihen kärkihevosten rinnalle ja tosi suvereenisti irtosi siitä.”

Viimeisen takasuoran alussa kolmannesta ulkoa kolmannen radan jonoon päässyt Koskelan Akseli puristi selvästi hävinneenä toiseksi. Ensimmäisen kaarteen lopussa johtoon edennyt Caijus kesti täpärästi kolmanneksi.

Hieman Caijusta enemmän merkitty suosikki Vieskerin Virva eteni kolmatta rataa kuolemanpaikalle, josta joutui taipumaan jo viimeisellä takasuoralla.

 

Toto76-6: Ensimmäinen suosikkivoitto, kun Mika Forssin luotsaama T.Rex hoiti hommansa kultafinaalissa oikein varmoin ottein. Se nappasi kymppitonnin tuloksella 15,3a/2100 metriä.

Kaarteessa sujuvasti johtoon edennyt T.Rex sai takasuoralla voimakasta painetta Special Promiselta. Mika Forss päästi sen edelleen ja kiersi toisessa kaarteessa uudestaan keulaan. Sen jälkeen tilanne pysyi Tapio Mäki-Tulokkaan suojatin täydellisessä hallinnassa.

“Semmoiset ennusmerkit se viimeksi jo antoi, että kyllä se hyvä hevonen vaan äkkiä tulee takaisin, kun palikat on kohdillaan”, Mika Forss myhäili. “Kun kaikki on kohdillaan ja tällä pääsee kärkipaikalle, ei mua sillai huimaa, missä muut on. Se on tosi laiska tuossa kärkipaikalla. Kepillä naputtelin koko viimeisen kierroksen, mutta aina sitä tuli sieltä lisää, ja sitten kun antoi menoluvan, niin tosi helposti se lähti. Korvat jäi kiinni, ja aika iso pykälä siellä olisi ollut vielä jäljelläkin.”

Muille kärkipäässä juosseille tai siellä matkan varrella käyneille loppusuora oli pitkä. Viimeisellä takasuoralla neljännestä ulkoa selässä kolmannelle radalle lähtenyt ja loppukaarteessa vapaalle radalle iskenyt Top Of The World kiri toiseksi. Neljännestä sisältä myöhään irti päässyt Stay Alert ehti terävällä spurtilla kolmanneksi.

 

Toto76-7: Kohteiden pelatuin hevonen Graceful Swamp palasi Kasvattajakruunun finaalissa voittokantaan. Ari Moilanen ajoi Erkki-Pekka Mäkisen kolmevuotiasta oria, joka ravasi 30 000 euroa ajalla 15,3a/2100 metriä.

Lähdöstä lisää erillisessä jutussa