Suur-Hollola-ajon loppukilpailut järjestetään Lahden Jokimaalla kesäkuun viimeisenä päivänä.

Kylmäveristen kilpailuun ilmoitettiin lopulta 17 hevosta, ja se ajetaan suoraan finaalina. Voittaja kuittaa 37 500 euroa.

Lämminveristen osalta lähdettiin liikkeelle alkukilpailuilla, joita oli torstain ohjelmassa neljä kappaletta. Jokaisesta sai kaksi parasta varman jatkopaikan, ja lisäksi välieriin selvisi näiden ulkopuolelta kaksi nopeimman kokonaisajan ravannutta hevosta. Aikavertailusta jatkoon menivät Express Duo ja Spade Ace Frido.

Timo Nurmos lähetti Lahteen kolme kautensa aloittanutta 5-vuotiasta ravuria, joista Gloria Web ja Hachiko De Veluwe voittivat lähtönsä.

“Uskon, että Hachiko De Veluwe menee tänä kesänä 2100 metrillä kymmenellä alkavan ajan”, kumpaakin ajanut Jorma Kontio pamautti viime syksyn derbysankarista.

Kahdeksan vuotta sitten derbyn valloittanut – tuolloin myöskin Timo Nurmoksen käsistä – Seabiscuit oli erässään omaa luokkaansa ja jäi vain kymmenyksen päähän Gloria Webin ajasta 12,4a. Hachiko De Veluwe oli illan nopein ennätyksellään 12,2a.

Kahden vuoden takaisen derbyvoittonsa jälkeen tauolla ollut Benjamin Evo kiri viimeisessä alkukilpailussa toivottomista asemista toiseksi. Edelle jäi vain Tapio Mäki-Tulokkaan valmentama William Birdland, jonka ohjastaja Mika Forss kritisoi hieman Suur-Hollolan nykyistä järjestelmää.

“Suur-Hollola on ilman muuta yksi meidän vuoden kohokohtia, mutta mulla on henkilökohtaisesti sellainen maku, että pitäisikö kaikkien hevosten mennä alkukilpailujen kautta, niin saataisiin välierät ehkä vielä tasokkaammiksi. Jotenkin on vähän epäreilua, että sinne mennään jollain aikaisemmilla tuloksilla eikä sillä päivän kunnolla välttämättä”, Mika Forss sanoi.

Erityisen pisteytyksen kautta saadun rankingin kärkipään 20 hevosta pääsevät nyt suoraan välieriin, jotka ajetaan päivää ennen finaalia. Sunnuntaina koko kisan paras kuittaa 120 000 euroa.

Alkukilpailuista jatkoon selvinneet hevoset

GLORIA WEB

SPECIAL PROMISE

EXPRESS DUO

HACHIKO DE VELUWE

EDWARD ALE

SPADE ACE FRIDO

SEABISCUIT

SAHARA B BOY

WILLIAM BIRDLAND

BENJAMIN EVO