Toto65-voittajat ja rivin arvo

Toto65-1: 4 Whole Lotta Love, 2,50 euroa.
Toto65-2: 8 Leemark’s Debbie, 12,90
Toto65-3: 7 Salaus, 120,00
Toto65-4: 2 Finest Chocolate, 158,80
Toto65-5: 6 Tiger Shark, 610,60
Toto65-6: 9 Saxoi, 2532,40

Kuusi oikein -voitto-osuus 2532,40 euroa
Viisi oikein 92,50.

Juuso Holttisen ravitallin Whole Lotta Love avasi nelivuotiskautensa keulavoitolla Vermossa.

Viime kaudella Kasvattajakruunun voittanut Whole Lotta Love oli vuoden avauskisassaan menopäällä. Tommi Kylliäisen ajokki latasi auton takaa vauhdikkaasti ja nappasi keulapaikan itselleen.

Whole Lotta Love tasasi 12,0-vauhtisen avauspuolikaan jälkeen vauhtia ja otti 14,0-lopetuksella helpon voiton.

“Pääsimme koko talven treenaamaan hyvin ilman vastoinkäymisiä. Tommi (Kylliäinen) ajoi viime viikolla hevosella reippaammin ja se tuntui hänen käteensä sille, että on heti valmis menestymään”, valmentaja Juuso Holttinen ei ollut yllättynyt voiton jälkeen.

Whole Lotta Loven uran kahdeksas voitto irtosi tuloksella 15,0a / 2100 metriä.

“Ori näytti jäävän alussa painamaan, joka huolestutti tauon takia. Se kuitenkin rauhoittui ja voitti korvat kiinni”, Holttinen paljasti.

Kriteriumissa viime syksynä toiseksi yltänyt Bean Cocktail työntyi Tuomas Korvenojan käsistä johtavan takaa toiseksi. Viime kaudella Ruotsin puolella pääosin kisannut Gorgeous Boko tsemppasi valmentaja Markku Niemisen käsistä kolmanneksi.

Toto65-2: Toisessa kohtessa polkaistiin käyntiin vuoden Salamakypärät -karkelot, jossa nuoret ohjastajat ottavat mittaa toisistaan.

Olli-Pekka Holopainen piti alussa sisäradalta Inglorious Jamin kanssa keulat, mutta Leemark’s Debbien ja Arna Ruohomäen painostus toi kaksikolle pian vetojuhdan paikan.

23-vuotias Ruohomäki päätti ajaa keulasta ja taktiikka kannatti. Leemark’s Debbie piti varmasti pintansa voittotuloksella 16,1a / 2100 metriä.

Inglorious Jam tsemppasi lähdössä toiseksi. Ellinoora Laurilan ajokki El Bodyguard oli maalissa kolmantena. Suosikki Immortal laukkasi mahdollisuutensa.

Aiheesta lisää myöhemmin Hevosurheilun nettisivuilla.

Toto65-3: Kavio-ongelman takia hieman paussia pitänyt Salaus yllätti valmentaja-ohjastaja Juho Ihamuotilan ja ravipelaajat.

Salauksen keulaan pääsy ei ollut paukku, mutta Toto65-pelissä kuusi prosenttia peliä keränneen juoksijan ei odotettu johtavan maaliin saakka edes bravuuripaikalta.

“Startti tuli eteen turhan nopeasti, ja kysymysmerkkejä oli ilmassa. Voitto oli itselle hirmu pommi, vaikka Salaus on niin eri hevonen, kun pääsee keulaan”, Ihamuotila päivitteli.

Pertti Puikkosen ajokki Rokin Maxi oli vyörymässä maalisuoralla voittotaistoon, mutta se laukkasi. Jouni Törmänen oli näin ollen toinen Alfin kanssa ja Jussi Miettinen ja Tuliko kolmas.

Toto65-4: Voimaliigassa kierroksen pelipankki Finest Chocolate pääsi etenemään alussa suosiolla keulapaikalle Teemu Keskitalon kanssa.

Ruuna sai puolimatkassa rinnalleen täryjyrä Global Kidin ja Antti Teivaisen. Keskitalo pyysi ajokiltaan vauhtia viidennellä puolikkaalla, jolloin Finest Chocolate jysäytti puolikkaan 14,0-vauhtia ja teki muihin eroa.

Maalisuoralla muut lähestyivät keulahevosta ja kyydistä jo pudonnut Global Kid tuli aivan Finest Chocolaten rinnalle, mutta joutui tyytymään kakkosrahoihin.

Terhi Vanhalan valmentama Finest Chocolate otti kauden viidennen voittonsa tuloksella 17,6 / 3100 metriä.

Global Kid oli siis toinen, Hannu Torvisen ajokki Landers Power palasi yhden heikomman suorituksen jälkeen tasolleen ja oli kolmas.

Toto65-5: Epäonnensoturi Tiger Shark onnistui vihdoin kuntonsa edellyttämällä tavalla.

Viimeksi viikko sitten Vermossa paukut tallella pussiin jäänyt Tiger Shark ja ohjastaja Tommi Kylliäinen eivät jättäneet tällä kertaa mitään sattuman varaan.

Kaksikko eteni kiihdytyksessä keulaan ja karkasi siitä maalisuoralla ylivoimaiseen voittoon.

“Valmentaja antoi ennakkoon niin positiiviset kommentit, että toiveet nousivat. Taktiikka oli valmentajan toive. Tarkoitus oli pyrkiä alussa keulapäähän ja pysyä siellä loppuun saakka”, Kylliäinen kertoi.

Harri Koivunen tuli valmennettavansa Marshall Mauricen kanssa toisena maaliin. Ari Moilasen ajokki Whitney Love kiri kolmanneksi.

Toto65-6: Kierros päättyi vauhdikkaaseen mailin rypistykseen. Ari Moilanen latasi Lord Ivarin kanssa kovat piippuun ja pääsi keulaan. Voimia hevosella ei lopulta voittomatsiin ollut.

Mika Forss reissutti ajokkinsa Saxoin Lord Ivarin rinnalle, josta kaksikko vyöryi maalisuoralla varmasti voittoon. Forss otti lähdössä ensituntumaa Saxoihin.

Hannu (Korpi) kävi itse lämmittämässä hevosen, joten olen nyt 7 minuuttia istunut hevosen rattailla. Ihan hyvä hevonen”, Forss nauroi voitonhuumassa.

Marko Känsälä oli suojattinsa Camiel Kievitshofin kanssa toinen, Tom Erikssonin valmentama Bluehill’s Storm kolmas.