Forssan Pilvenmäen Ravilauantain päälähtö Tammavaltikka pysyi koko 2140 metrin ajan Willow Priden hallinnassa. Mika Forss ohjasti Markku Niemisen valmentamaa 5-vuotiasta, joka kuittasi voitosta 20 000 euroa.

Tiukimman haasteen heitti alussa tallikaveri Callela Lisbeth, joka jäi kympin pintaan sujuneessa avauksessa kuitenkin toiselle radalle ilman vetoapua. Willow Pride vastasi sille varmasti, ja Gloria Web piti sisältä suosikin selän.

Matkalla mentiin maltillisemmin, eikä Willow Priden voitto ollut uhattuna. Se tuli lopun yhtätoista ja kirjautti ajaksi 13,7a.

“Onneksi rata on loppua kohden parantunut. Kyllä alkuraveissa mulla kävi mielessä joku muukin taktiikka kuin keulajuoksu, mutta pari edellistä lähtöä jo näytti, että sisäratakin rupeaa pitämään”, Mika Forss avasi taktisia pohdintojaan.

Gloria Web hakeutui viimeisen kaarteen lopulla Willow Priden takaa väljemmille vesille, pääsi pienestä haparoinnista huolimatta vapaalle neljännelle radalle ja kiri niin napakasti maaliin, että ehti juuri ennen linjaa toiseksi. Takasuoralla toisesta ulkoa kiriin kääntänyt Stoneisle Ocean joutui tyytymään kolmanteen sijaan ennen sisältä tullutta Club Nord Elitiä sekä Callela Lisbethiä, joka kesti raskaan juoksunsa mainiosti.

Uransa alusta asti ikäluokkalähtöjä kolunnut Willow Pride on voittanut nyt kuusi suurkilpailua. Se on yltänyt lisäksi totosijoille, mutta Tammavaltikasta tuli sen toistaiseksi isoin meriitti.

“Sillä on ollut ahkera kilpailutahti, mutta se on harvinaisia aikuisia tammoja, mikä nauttii tosi paljon kilpailemisesta”, Mika Forss kuvaili. “Justiin eilen satuin näkemään, kun se eilen viimeistelyissä meni kuin viitapiru. Sitten tänään kun vaihdettiin hevosia, se seisoskelee ja kattelee. Se ihan selvästi nauttii, kun pääsee raveihin. En muista, että se olisi tehnyt tänä vuonna yhtään huonoa juoksua, ja tämän päivän jälkeen viimeistään voi sanoa, että se on tammahuipulla.”

Jyrki Ojasen I.M.T.-Talli on kasvattanut ja omistaa Willow Priden, jonka neljäs emä Lita Bunter on perheen kantatamma. Sitä ennen Jyrkin isän Pentin perustamalla tallilla oli jo Käpylän menestyjä Tess Bunter.

“Tallinimi tulee meidän kotitilasta Ison männyn tilasta Porin Pietniemessä”, Jyrki Ojanen kertoi. “Itse en ole nykyään paljon ollenkaan tekemisissä hevosten kanssa. Aikaisemmin olen ollut aktiivisempi. Vermossa olen, kun siellä olen hallituksessa, niin yritän vähän vaikuttaa. Siitostammoja ei ole tällä hetkellä kuin yksi, mutta ehdottomasti Willow Pridesta tulee siitostamma. Ajetaan nyt kuitenkin kilpaa, kun Markku on loihtinut sen niin maagiseen kuntoon.”

Kiitosta sai myös Willow Priden hoitaja Noora Tuula, joka ajoi Forssin mainitsemat viimeistelyt Teivossa.

Tammavaltikka päätti Toto75-kierroksen, jonka muista kohteista asiaa seurantajutussa.

Kavioliigan pistetilanne Tammavaltikan jälkeen

Lämminveriset

1. Chief Orlando, Mr Golden Quick ja Willow Pride 25 p.

4. Workout Wonder 25 p.

5. Edward Ale 19 p.

Lisää teemasta: Kavioliiga