Ohjastajat loukkaantuivat hevosia pahemmin Porin lauantairavien 7. lähdössä sattuneessa kolarissa.

Ikävä tilanne tapahtui ensimmäisellä takasuoralla, kun Antti Ala-Rantala joutui pidättelemään Eikfaksenia voimakkaasti ja siltä salpautui hengitys. Eikfaksenin kaaduttua Jyllätys ja Juha-Pekka Ahonen osuivat siihen ja lensivät rataan.

Eikfaksen selvisi ensimmäisenä pystyyn, eikä sille näyttänyt päällisin puolin tulleen vahinkoja. Antti Ala-Rantala jäi Jyllätyksen alle, eikä hevosta saatu heti pois.

“Viisi kylkiluuta on murtunut ja solisluu kanssa. Muuta ei kuulemma ole, mutta jään teholle yöksi seurantaan, kun murtuma on tuossa sydämen päällä”, Antti Ala-Rantala selvitti.

Juha-Pekka Ahonen vietiin samaan sairaalaan. Miia-Mari Pekki jutteli lauantai-iltana Ahosen kanssa ja laittoi Facebook-sivulleen päivityksen tämän tilanteesta. Ahosen eläimiä hoitava Minna Uotila oli yhteydessä sairaalaan sunnuntaina aamupäivällä.

Alustavien tietojen mukaan Juha-Pekka Ahosella on murtumia ainakin kädessä. Hän odotti sunnuntaina siirtoa Tampereelle leikkaukseen.

Ahosen ajamalle Jyllätykselle tuli haavoja, joiden vuoksi kilpailut ovat tältä vuodelta ohi. Jyllätyksen kasvattaja ja omistaja Heidi Ahonen ei ole sukua ohjastajalle.

“Jyllätyksen kainaloon tuli iso vekki sekä takajalkaan, mutta tällä tietoa ei onneksi sen pahempaa”, Heidi Ahonen kertoi. “Toinen tikattiin, ja toinen on painesiteessä.”

Ravilauantain lähtöjen tapahtumista enemmän seurantajutussa sekä erillisjutussa St. Legeristä.

 

Päivitetty 3.11.2019 kello 14.28; tiedot Juha-Pekka Ahosen tilanteesta.