Suomen Hippoksen puheenjohtajan paikalta tiistaina irtisanoutunut Antti Lehtisalo on muodostanut oman mielipiteensä siitä, miten tunnistusskandaalin jälkipyykki kannattaisi nyt hoitaa.

Alkuviikosta Hippos tiedotti, että 56 ravihevosvarsaa on merkitty kantakirjaan osittain virheellisten asiakirjojen perusteella. Varsat tunnistettiin merkitsemistä varten ulkomailla, vaikka tunnistus tulisi sääntöjen mukaan tehdä Suomessa.

Lehtisalon omia kasvatteja oli sääntöjenvastaisesti rekisteröityjen varsojen joukossa.

”Kun tämä tunnistusasia selvisi, siinä tilanteessa välittömästi ilmoitin esteellisyyteni asian käsittelyssä, jotta se voitaisiin selvittää perin pohjin, laajasti ja objektiivisesti. Ja jotta varmistaisin asian selvittämisen, erosin hallituksen puheenjohtajuudesta”, hän taustoittaa.

”Korostan, että annan tämän mielipiteen yksityishenkilönä. En halua sitoa Hippoksen hallituksen ja muiden toimijoiden käsiä. Itse tekisin tilanteessa sen, että kohdistaisin sanktion kaikkiin meihin virheen tehneisiin kasvattajiin siten, että niiltä varsoilta, jotka on tunnistettu virheellisesti, otettaisiin kasvattajarahat kokonaan tai osittain pois.”

Lisäksi Lehtisalon mielestä kaikkien hevosten, jotka on tunnistettu virheellisesti, nimet tulisi tuoda julkisuuteen. Lehtisalon omat jupakkaan liittyvät varsat ovat Kiara Ale, Katie Ale ja Lewis Ale.

”Tästä eteenpäin antaisin Hippoksen hallituksen selvittää asian kunnolla ja ratkaista sen, ja antaa tarvittavat sanktiot meille kasvattajille.”

”Pyydän anteeksi omasta ja kaikkien virheen tehneiden kasvattajien puolesta Suomen hevostaloudessa ja raviurheilussa mukana olevilta. Toivon, että tilanteen ratkettua voimme yhdessä rakentaa suomalaista raviurheilua eteenpäin”, Lehtisalo toteaa.

Aiemmat uutiset: Lehtisalon eroilmoitus.