2- ja 3-vuotiaana mainiosti menestyneen Battle Jackin 4-vuotiskausi ei sujunut yhtä hyvissä merkeissä. Uutta nostetta uralle haetaan nyt Oskar J Anderssonin tallista Ruotsista, minne Battle Jack lähtee tänä sunnuntaina.

Dramatiikkaa muuttoon ei sisälly, sillä hevosta tähän asti valmentanut Timo Korvenheimo kuuluu edelleen omistajaporukkaan.

”Oltiin koko porukka sitä mieltä, että kun 4-vuotiskauden jälkeen ei Suomessa oikein järkeviä kilpailuja ole, niin kokeillaan Ruotsin puolella. Jospa uusi treenari saisi pikku murheetkin voitettua. Takasta on jouduttu hoitamaan ja kavioita kasvattelemaan”, omistajakimpan vetäjä Jukka Saario taustoittaa.

Pitkää kilpailutaukoa ei pitäisi olla edessä.

”Hevonen käytettiin 12. päivä Teivon klinikalla, missä tehtiin kaikki tarvittavat huollot. Eiköhän uusi valmentaja laske kilpaa jo heti ensi kuun loppupuolella , kun kuukauden varoaika on umpeutunut.”

4-vuotiskaudella Battle Jack kilpaili 11 kertaa ollen parhaimmillaan kahdesti kolmas ja ansaiten 7700 euroa.

”Olihan kausi tietysti vähän pettymys, vaikka ei odotukset toisaalta ihan katossa olleetkaan. Kun on paljon hevosia, niihin osataan suhtautua aika järkevällä tavalla.”

”Ja sitten kun on mennyt huonommin, osataan iloita pienistäkin asioista. Vastikään oltiin ihan onnessaan, kun 2-vuotias Nette’s Ensio voitti 800 euron lähdön Forssassa”, Jukka Saario nauraa.

Tänään hän jännittää osaomistamansa First Class Ladyn juoksua 30 000 euron ykköspalkinnosta 4-vuotiaiden tammojen Kasvattajakruunun finaalissa Jyväskylässä.

Lue myös: First Class Lady iskee puun takaa – “On ollut mystinen syksy”