Superkauden 3-vuotiaana kaudella 2019 juossut italialaisori Acciaio siirtyi noin kuukausi sitten menestysaikojensa hoitajan Maiju Petriläisen omistukseen ja valmennukseen Suomeen.

Petriläisen ja Acciaion yhteistyö tuotti kaksi vuotta sitten komeaa tulosta. Solvallan Elitloppet-viikonlopun 1. Breeders Course finaalissa Alessando Gocciadoron valmennettava sijoittui Aetos Kronoksen jälkeen toiseksi, ja Jägersron Hugo Åbergs Memorial -päivän 2. finaalin se voitti. Kyseiset kaksi starttia tuottivat yhteensä noin 110 000 euroa, ja voittosumma nousi lähes 200 000 euroon.

Seuraavaksi talveksi Petriläinen lähti Acciaion kanssa talveksi Italiaan, mutta kun Gocciadoron Ruotsin turnee viime keväänä keskeytyi, kaksikon tiet erosivat. Samalla loppui myös oriin menestys, vaikka ori kävi huippumiehillä Timo Nurmoksella ja Björn Goopilla ennen paluuta viime talveksi Italiaan.

”Nyt minulle soitettiin, että osta se pois. Minä soitin pari puhelua, ja poika tuli Suomeen”, Maiju Petriläinen kuittaa.

Le Cannibale on hänen elämänsä hevonen, Acciaio yhtä selvä kakkonen.

”Vuosi oltiin erossa – itkun kanssa vein, itkun kanssa hain. Acciaio on tosi ainutlaatuinen hevonen: melkein 180-senttinen mörkö, välillä oikein Häijy-Jaakko. Jopa minä mietin sen ensi kertaa nähdessäni, että miten me pärjätään, mutta hyvin pärjättiin.”

Starttiin Maiju Petriläisellä ei ole Acciaion kanssa nyt mitään kiirettä.

”Hevosta vähän hoideltiin, ja se on ollut laitumella. Nyt rupesin vasta treenaamaan sitä. Starttiin tullaan sitten, kun hevonen tuntuu siltä, ja jos ei tunnu, se pääsee Le Cannibalen kaveriksi pihakoristeeksi. Äitiä jo siitä varoittelin”, Petriläinen nauraa.

Viime talveksi hän suunnitteli lähtemistä ulkomaille, mutta ne suunnitelmat peruuntuivat.

Roselandilla oli sen verran ongelmia, että jäin sitten Suomeen.”

Nyt sekä Roseland että Acciaio ovat Tuomas Korvenojan tallissa Sipoon Söderkullassa, missä Petriläinen aloitti työt tänä maanantaina.

”Täällä on tutut ihmiset, ja tänne oli tosi kiva tulla töihin. Nyt kun on vielä superilmat, on hienoa saada olla Suomessa.”

Lue myös: Roseland omistajansa treeniin – tähtäin Villinmiehen Tammakilpaan (4.8.2020)