Alessandro Gocciadoron ohjastama ja valmentama yhdeksänvuotias Peace Of Mind (Uronometro) ampaisee Seinäjoki Racessa matkaan radalta yksi. 

Valmentaja kertoi Seinäjoki Racen tiedotustilaisuudessa uskovansa, että Suomen viileämpi ilma sopii tammalle paremmin kuin kotimaan kuumuus. Hevonen on matkustaessaan syönyt ja juonut hyvin, ja Gocciadoro katsoo kohti päivän päälähtöä kaikin puolin hyvillä mielin.

“Viime lähdössä hevonen jäi pussiin, varaa olisi ollut, mutta tilaa ei. Tänään koetetaan lähteä niin kovaa matkaan kuin pystytään. Numero neljä (Quick Fix) lähtee myös kovaa. Hyvä reissu saadaan varmaan joka tapauksessa, mutta toivottavasti ei jäädä lopussa pussiin”, Gocciadoro sanoi Seinäjoki Racen tiedostustilaisuudessa.

Italialaisvalmentaja toi Seinäjoelle myös toisen hevosen, Virginia Grif (Varenne) kiihdyttää lämminveritammojen ryhmäajossa numerolla neljä. Gocciadoro kertoi, että tamma ei ole ehkä kunnoltaan tällä hetkellä vielä ihan sataprosenttinen, sillä se on sairastellut kevään aikana. Hän kuitenkin uskoo sen pystyvän voittamaan tänään.

Alessandro Gocciadoron tulkkinakin tiedotustilaisuudessa toiminut Peter Ingves saapui Seinäjoelle ohjastamaan Johan Untersteinerin valmentamaa J.H. Mannerheimia (From Above).

Peter Ingves Seinäjoki Racen tiedotustilaisuudessa 2018. Kuva: Hanna Laakso

Peter Ingves voitti Seinäjoki Racen Camilla Highnessilla vuonna 2009. Kuva: Hanna Laakso

“Olin johonkin lehteen sanonut, että J.H. Mannerheim ei lähde kovaa, mutta nyt olen saanut ihan erilaista infoa omistajilta ja valmentajalta, hevonen kyllä pystyy lähtemään kovaa liikkeelle. Mutta eturivissä on monta kovaa lähtijää”, Ingves sanoi.

“Se on hyvä, nouseva hevonen. Voitosta on tänään kuitenkin ehkä vähän kaukaista haaveilla. Mukava on lähteä ajamaan, se on tehnyt tosi hyviä suorituksia viimeiset kerrat”, hän jatkoi.

Ingves totesi, että mikäli Call Me Keeper (Pine Chip) on normaali, se on lähtöön aivan ylivoimainen hevonen.

“Mutta se ei ole kilpaillut vähään aikaan, ja ratakin on vähän ulkona. Tilanne on siis tänä vuonna aika avoin”, hän arvioi.

Kaisa Toivosen valmentama I’m Just A Sund (Jaded) joutuu lähtemään kasiradalta.

“Hevonen on toki vihreä näihin lähtöihin ja paikka on tosi huono, mutta olen silti tosi hyvillä mielin. Kengät otetaan ekan kerran pois. Luotetaan tänään tuuriin, jos lähtörata-arvonnassa sitä ei ollut, niin toivottavasti muuten sitten”, Toivonen sanoi tiedotustilaisuudessa.

Muiden kisan suomalaisvalmentajien ajatuksia voit lukea täältä.

Kaisa Toivonen sanoi Seinäjoki Racen tiedotustilaisuudessa, että normaalina ollessaan I’m Just A Sundin vauhtikestävyys on kovaa luokkaa. Kuva: Hanna Laakso

Seinäjoki Race 2018

Lämminveriset ryhmäajo 2100 m Avoin Seinäjoki Race P. 70 000 e
1 Peace Of Mind* / Alessandro Gocciadoro
2 J.H.Mannerheim* / Peter Ingves
3 Next Direction / Jukka Torvinen
4 Quick Fix* / Ari Moilanen
5 Call Me Keeper* / Örjan Kihlström
6 Midnight Hour / Iikka Nurmonen
7 T.Rex / Mika Forss
8 I’m Just a Sund / Hannu Torvinen
9 Workout Wonder / Tommi Kylliäinen
10 Pastore Bob* / Johan Untersteiner

Lisää teemasta: Seinäjoki Race 2018