Supertamma Venicestä tuli äitienpäivän alla kolmannen kerran äiti. Se sai torstaina tammavarsan Fabulous Woodista.

”Tosi hieno, iso varsa. Venice kantoi sitä kolme viikkoa yli lasketun ajan, ja sanoinkin jo, että sillehän saa panna heti kärryt perään”, Heikki Korhonen veistelee.

Edellinen, nyt 1-vuotias tammavarsa Verona Hoist (Muscle Mass) on vielä Kallelassa. Se tulee syksyllä kotiin opetukseen. Varsoista ensimmäinen, 2-vuotias ori Massimo Hoist Muscle Hillistä, on jo täydessä treenissä.

”Sekin on tosi hieno, on emänsä ilmeet ja juoksutyyli”, Korhonen kehaisee. ”Toivottavasti tulisi puoliksikaan yhtä hyvä.”

Seuraava isäori on jo päätetty. Venice siemennetään varsakiimaan Friendly Bourbonilla, jonka tulosta Suomeen Hevosurheilu uutisoi viime marraskuussa.

Lisää ilonaiheita Heikki Korhoselle tuli sunnuntaina Vermosta, kun Callela Lincoln voitti Ruotsin Klass I:n karsinnan ja sai 11 000 euron palkintorahojen lisäksi paikan Elitloppet-lauantain finaaleihin Solvallaan.

”Se on nostanut päätään ja ollut tosi hyvä, kun jaksoi nyt kasi- ja viimeksi 12-radalta voittoon”, Korhonen iloitsee.

”Ensimmäinen tuhat oli Santulla (Raitala) aika taiteilua, kun ajettiin ilman etukenkiä. Tähän asti on ollut rautakenkä ja välipohja edessä – säästää etupolvia, kun on iskunvaimennusta. Miten jatkossa ajetaan, riippuu siitä, millaisella paikalla ollaan ja millaisesta rahasta ajetaan.”

Isoa rahaa olisi tarjolla ainakin kolmen viikon päästä Solvallan finaaleissa, mutta lähteminen sinne ei ole vielä varmaa.

”Onhan se valtavan raskas reissu, mutta toisaalta hevonen on sarjassa hyvin sisällä. Varmaan se pystyisi menemään Solvallassa 11:tä, kun meni jo nyt kevätkoleassa 12:ta, mutta miten koronakin vaikuttaa matkustamiseen? Mitään ei ole päätetty suuntaan eikä toiseen. Hengitetään viikko rauhassa ja mietitään sitten.”

Valmennuksessa on palattu vanhoihin systeemeihin, kun apuvalmentajaksi palasi viime syksynä Venicen menestysvuosilta tuttu Korhosen vävy Jukka Hakkarainen.

”Jukan kanssa ajetaan yhdessä, Callela Lincolnia olen etupäässä minä ajanut. Jukka on kova tekemään töitä, ja homma pelaa muutenkin hyvin”, Korhonen kehuu.

Fabulous Wood – Venice