Vuoden 2020 Kymi Grand Prix oli upea lähtö, yksi kaikkien aikojen kovimmista Suomessa ajetuista lähdöistä. Vitruvio oli ennakkohehkutusten arvoinen.

Kiihdytys oli räväkkä, mutta Handsome Brad erottui siinä ja eteni keulaan. Se jatkoi ensimmäisellä takasuoralla Moni Vikingin takana. Cokstile lähti samassa ajamaan takaa eteenpäin ja Moni Vikingin tallikaveri Vitruvio eteni keulaan.

Maalisuoralla italialaisomisteiset hevoset Vitruvio ja Cokstile irtosivat voittokamppailuun. Björn Goopin ajama ja valmentama Vitruvio piti niukkaan voittoon. Moni Viking oli kärkiparin takana kolmas. Suomalaishevoset jäivät taustalle.

Vitruvion voittoaika täyden matkan ryhmäajossa oli 11,6.

“Kuten etukäteen tiesin, tästä tuli taisteli, mutta se oli hieno taistelu”, Björn Goop kertoi. “Näin, että ulkopuolelta lähdettiin kovaa ja minun piti myös seurata, mitä sisäpuolella tapahtuu. Cokstile teki fantastisen juoksun. Kaksi hienoa hevosta taisteli voitosta ja olen iloinen, että olimme ensimmäisenä maalissa.”

Goop sanoi, että Cokstile oli jo menossa ohi Vitruviosta loppusuoralla.

“Vitruvio löysi kuitenkin taistelufiiliksen”, Goop painotti. “Hevonen palautui hyvin Oslon kilpailusta ja treenasi hyvin tässä välissä. Nautin aina voittamisesta, mutta totta kai se tuntuu erilaiselta, kun itse treenaat hevosta. Molemmat valmentamani hevoset tekivät hienot juoksut. Moni Viking oli ensimmäistä kertaa tällä tasolla ja suoriutui hienosti.”

Lue lisää ravien tapahtumista Toto75-seurantajutusta täältä.