Keski-Suomessa Keuruulla on parhaillaan käynnissä tiistaina tarhasta karkuun päässeen ravihevosen etsinnät. Kateissa on viisivuotias lämminveritamma.

Sosiaalisen median kanavissa kiertää ilmoitus hevosesta, joka on karannut tarhastaan Keuruun Pihlajavedellä. Hevonen on lähtenyt liikkeelle Simsiöntieltä jo tiistaiaamuna kahdeksan aikoihin.

Kadonnut on lämminverinen ravihevonen, jolla on siniharmaaruudullinen talviloimi päällä. Ennakkotietona on levinnyt virheellisesti hevosella olevan pinkki loimi. Hevosen jäljet ovat kadonneet kovan lumisateen myötä.

”Täällä on kylmää, hiljaista ja vähän kaoottista”, etsintöjä koordinoiva Anna Poutiainen kertoo. Hän ei ole hevosen omistaja, vaan vapaaehtoisena mukana jäljittämässä.

”Meitä on nyt viiden ihmisen partio etsimässä, ja Mäntästä on tulossa koira avuksi, jotta saataisiin vähän hajua, minne hevonen on mennyt. Kaksi lennokkia on käytössä, toisesta tosin jo loppui akku. Auraamme ihmisten ja autojen voimalla mahdollisia hevosen jälkiä, jos niitä sattuisi löytymään. Lisää ihmisiä tarvittaisiin etsintöihin”, Poutiainen sanoo.

Poutiainen kaipaisi paikan päälle myös lämpökameraa, jollaisella kadonneita ihmisiäkin etsitään.

Hän on soittanut tänään hätäkeskukseen tiedustellen, olisiko sinne tullut vihiä hevosen liikkeistä, mutta keskuksessa ei ollut asiasta tietoa. Myöskään Keuruun poliisi ei ollut vielä keskiviikkona puolen päivän aikaan saanut tietoa karanneesta hevosesta.

Mikäli hevosen liikkeistä on havaintoja tai haluaa muuten olla avuksi, Anna Poutiaiselle voi soittaa suoraan 045 1381 334

Neljän aikaan iltapäivällä koira sai vainun hevosen mahdollisesta kulkusuunnasta.

”Etsiväkoira on ottanut tarkat hajut ja meillä on nyt pieni kaistale koluttavana. Lunta on vain niin älyttömästi, joten lisäapuja kaivattaisiin. Moottorikelkka olisi kova sana, mutta ei tuonne metsään taida päästä kuin jalkapelillä”, Poutiainen miettii.

 

Lue hevosen löytymisestä kertova uutinen täällä: https://hevosurheilu.fi/ravit/raviuutiset/keuruun-karkulaistamma-loytynyt/

 

Edit. 13.42 Korjattu tieosoitetta

Edit. 16.05 Lisätty tieto koiran saamasta hajujäljestä

Edit. 16.1. klo 11.15 Lisätty linkki hevosen löytymisestä kertovaan uutiseen