Lexus Dream asetettiin toistaiseksi voimassa olevaan kilpailukieltoon 5.8. alkaen. Huippuravuri ja taustajoukot odottavat edelleen asiaan ratkaisua.

Suomen lämminveriparhaimmistoon lukeutuva Lexus Dream kilpaili viimeksi 18.7. Porissa, jossa se voitti Suurmestaruusajon. Elokuun 5. päivä ruuna asetettiin toistaiseksi voimassa olevaan kilpailukieltoon, joka juontaa juurensa Lexus Dreamin voittamaan Killerin Eliittiin, jonka yhteydessä otetusta lääkeainetestistä löytyi jäämä setiritsiiniä. Aiheesta voit lukea lisää tästä.

Tänään Lexus Dreamia valmentaman Markku Niemisen valmennustallin Facebook-päivityksessä kerrottiin, että A-näytteen tapaan myös B-näytteestä on löytynyt jäämä setiritsiiniä, joka on taustajoukkojen mukaan peräisin allergialääke Histecistä.

“Lexus Dreamin B-näytteen tulos valmistui ja myös siinä näkyy jäämä setiritsiiniä”, Facebook-päivityksessä vahvistetaan. “Se on peräisin Histec allergialääkkeestä jota Lexus sai muutaman päivän kuurin kesäkuun alussa eläinlääkärin määräyksen mukaan. Lääkkeellä on 4 vrk varoaika, Lexillä varoaikaa on jätetty yli 5vrk mutta siitä huolimatta näytteessä näkyy pieni jäämä. Seuraavaksi asia etenee antidopingtoimikunnan käsiteltäväksi joka antaa Hippoksen hallitukselle määrityksen onko jäämällä ollut vaikutusta kilpailusuoritukseen vai ei. Tämän jälkeen Hippoksen hallitus antaa asiasta päätöksen seuraavassa hallituksen kokouksessa. Emme voi vaikuttaa asian käsittelyn nopeuttamiseksi, mutta toivomme että asia etenee nopeasti sillä hevoselle ja etenkin sen omistajille tulee tällä tavoin harmittavan kova rangaistus koska hevosta ei ole vapautettu kilpailukiellosta, vaikka se on antanut puhtaan dopingnäytteen Killerin startin jälkeen Porin Suurmestaruudessa.”