Mika Seittu vei mestaruuden ennen Janne Räisästä (vas.) ja Mikael Östmania.
Mika Seittu vei mestaruuden ennen Janne Räisästä (vas.) ja Mikael Östmania.Kuva: Ilkka Kokkonen

Mika Seittu vei amatööriohjastajien Suomen mestaruuden – ”Eihän tätä voi käsittääkään vielä”

Kuopiossa ratkaistiin amatööriohjastajien Suomen mestaruus neljässä jäljellä olevassa osalähdössä. Mika Seittu ja Janne Räisänen veivät kumpikin nimiinsä kaksi kohdetta, ja Seittu vei mestaruuden pisteen erolla ennen Räisästä.

Mika Seittu oli Ylivieskan ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen neljäntenä, mutta nousi kärkipaikalle voitettuaan kaksi ensimmäistä osalähtöä Kuopiossa. Kolmannessa kohteessa Seittu oli neljäs. Ratkaisulähdössä Seitun ajokki oli jäänyt pois, mutta siitä saadut 7 pistettä riittivät titteliin ennen hallitsevaa mestaria Janne Räisästä.

”Jäin lähdön katsomaan kurviin, että kuinka käy. Erot niin pienet, että vaikea oli sanoa, että menikö Janne ohi, mutta hyvä näin”, Mika Seittu kommentoi palkintojenjakotilaisuudessa.

”Tämähän oli odottamaton juttu. Kahdella hevosella olen karsintalähtöjä ajanut tuossa, ja pikkuyllätys oli, että pääsin finaaliin. Tietysti Ylivieskan hyvät sijat olivat pohjalla, mutta en uskonut, että näin käy. Eihän tätä voi käsittääkään vielä, mutta eiköhän se tästä”, voitosta häkeltynyt Mika Seittu kommentoi.

Kokkolalainen Mika Seittu keräsi SM-finaaleissa 73 pistettä, Janne Räisänen jäi pisteen taakse. Ylivieskan jälkeen kisaa johtanut Mikael Östman tuli 65 pisteellään pronssille.

Aikaisemmin illalla ratkennut Kuopion Toto4-rivi palautti lähes 20 000 euroa. Lisää aiheesta voit lukea tästä.