Toto4-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto4-1: 6 Wish Upon A Tara, 1,17 %, 129,80 euroa
Toto4-2: 6 Hard Chip, 5,52 %, 460,22 e
Toto4-3: 11 Dream Divine, 3,05 %, 12656,15 e
Toto4-4: 2 MAS Champ, 35,23 %, 18984,22 e

Vaihto: 58 413,00 euroa

Amatööriohjastajien Suomen mestaruus ratkotaan Kuopiossa. Toto4-pelin avauskohde oli ensimmäinen neljästä osalähdöstä. Mika Seitun ohjastama Wish Upon A Tara voitti lähdön prosentin kannatuksella. Mestari on selvillä ravien yhdeksännen lähdön jälkeen.

Toto4-1: Heti lähtöhetkillä tapahtui yllättäviä asioita, kun kierroksen pelipankki Was Vegaz sortui laukalle. Se paranteli myöhemmin asemiaan, mutta hylättiin alun pitkästä laukasta.

Hannu Korven ajokki Drop Of Love veti lähtöä pari sekuntia raskaissa olosuhteissa. Se sai päätöspuolikkaan alussa kimppuunsa Mika Seitun ja Wish Upon A Taran, ja kirihevonen meni hetkessä ohi ja karkuun.

”Sain niin hyvät ajo-ohjeet ennen raveja…ajoin just päinvastoin”, Mika Seittu täräytti. ”Täytyy sanoa, että tuli kyllä rehdisti maaliin asti.”

Jenna Salpakarin valmentama ja omistama Wish Upon A Tara otti vuoden ensimmäisen kärrylähtövoiton ajalla 18,7a/2100 metriä.

Drop Of Love piti toiseksi ennen Keijo Hakalaa ja Glen Amorea.

Kokonaiskilpailua Ylivieskan lähtöjen jälkeen johtanut Mikael Östman jatkoi kisan kärjessä. Mika Seittu nousi toiseksi.

Lisää amatööriohjastajien SM-liigasta voit lukea Hevosurheilun päivällä julkaisemasta uutisesta.

Toto4-2: Toisessa amatöörilähdössä oli jälleen Mika Seitun aika vetää pisin korsi.

Kimmo Aholan ohjastama Wille’s Ametist otti keulapaikan. Janne Räisänen ilmestyi avauslenkillä takarivistä lähteneen Phantom Smithin kanssa rinnalle vaateliaana, mutta keulapaikka ei ollut otettavissa. Ensimmäinen lenkki mentiin olosuhteisiin nähden hyvin reippaasti 14-vauhdilla.

Mika Seittu ei hötkyillyt Hard Chipin rattailla, mutta iski viimeisellä takasuoralla jo mainitun kärkiparin taakse. Maalisuoralla Eero Lappeteläisen valmentama 6-vuotias purjehti varmasti parhaaksi.

“Tarkoituksella otin lähdön varman päälle, että ravilla päästiin matkaan. Kurvissa pääsin vielä Jannen taakse huilaamaan, ja hevonen oli paineissaan. Aika helposti tuli, eihän sitä tarvinnut edes paljon käskeä.”

Hard Chipin vuoden neljäs tikku irtosi täydellä matkalla ajalla 17,1a.

Phantom Smith otteli toiseksi ennen Jimmigrationia.

Mika Seittu nousi kokonaiskisan kärkeen ja voitti lopulta Suomen mestaruuden. Lisää aiheesta voit lukea tästä.

Toto4-3: Yllätykset jatkuivat, kun Jani Ruotsalaisen ajama Dream Divine kiri parhaaksi.

Antti Ojanperän treenistä aloittanut Venerdi menetti kiihdytyksessä kärkipaikan Edlancelle, mutta pääsi jo avauspuolikkaalla poimimaan paikan itselleen. Santtu Raitala sai ajaa suosikilla todella rauhassa toisen puolikkaan, mutta se heitti pyyhkeen kehään jo viimeisellä takasuoralla.

Voittotaisto käytiin Marko Hakkaraisen suojatin Ukebell Jetin ja Dream Divinen kanssa, joka hankki viimeisellä sadalla metrillä otteen varmasti.

Jorma Huttusen valmentaman ja osaomistaman Dream Divinen voittoaika 2100 metrillä oli 17,3a.

“Hevonen on ollut periaatteessa hyvässä kunnossa, mutta huumorin kanssa sanomista”, Jani Ruotsalainen kertoi, miksei voittamaan tottunut Dream Divine ollut tänä vuonna yltänyt vielä parhaaksi. “Se on nyt säännöllisesti kilpaillut ja sitäkin myötä noussut parempaan kuntoon. Tänään kirissä oli oikeaa hommaa. Toki hyvä juoksu saatiin, eikä äärivauhtia tarvinnut mennä.”

Toto4-4:  Jos tuli edellisessä kohteessa huti Ojanperän talliin, nyt palattiin päiväjärjestykseen, kun 3-4 -vuotiaiden Ponsse Cupin karsinta päättyi odotetusti Santtu Raitalan kuskaaman MAS Champin voittoon.

Capo oli kiihdytyksen nopein, mutta MAS Champin kovimmaksi haastajaksi kaavailtu Santo Grial pääsi keulaan toisen puolikkaan alussa. Santo Grial pyrki lopussa karkuun, mutta hänniltä väkevästi kirinyt MAS Champ ehti maalisuoralla ohi hallitusti.

“Lähtösuoralla halusin vain, että saadaan selkiä eteen. Niitä kertuikin eteen niin paljon, että harmitti, mutta loppu hyvin, kaikki hyvin”, Santtu Raitala sanaili. “Mielestäni tällä olisi ikäluokkakisoissakin ollut sanansa sanottavana, mutta kävi haaveri keväällä hyvien starttien jälkeen. Nyt hevonen taas hyvällä mallilla.”

MAS Champ vei kisan voittotuloksella 16,0a/2100 metriä.