Kuninkuuskilpailun ensikertalainen selvitti avausmatkan kuin vanha tekijä. Kovimmat haastajat eivät kuitenkaan menettäneet missään nimessä peliä, vaan kaikki jäi herkullisesti auki.

Paitsi Evartti, myös mies sen rattailla teki mainiota työtä. Santtu Raitala sääti keulaan päästyään matkavauhdin niin maltilliseksi, että 20-lopetuksessa Tähen Toivomus ja Lissun Eerikki eivät pystyneet hyvistäkään asemista uhkaamaan voittajaa.

Caijus petrasi viime starteistaan kovasti ja seurasi voittajan selästä mainioksi kakkoseksi vain 0,4 sekuntia häviten. Parhaan loppuvedon esittänyt Tähen Toivomus kiri kolmanneksi 0,6 sekunnin päässä, ja Joriini ja Lissun Eerikki hävisivät voittajalle 0,8 sekuntia.

Pahimmin vauhdinjaosta kärsivät vahvat takahevoset, joista esimerkiksi Vixenin ja Sheikin tehtävä oli toivoton.

“Odotin Sheikkiä puolenvälin paikkeille, mutta nyt oltiinkin viimeisiä. Ei se ihan sellainen ollut kuin toivoin, mutta vauhdinjakokaan ei tietysti suosinut”, Matti Lautamäki pohti.

Lue kilpailun vaiheista T75-raportista.

Muita kommentteja

Antti Teivainen: ”Caijus lähti tapansa mukaan livakasti ja otti juoksun hallintaansa, ja sitten saatiin hyvä hevonen eteen. Caijus seurasi sitä hyvin ja oli selvästi parempi kuin edellisstarteissa. Se oli Mikkelissä vähän räkäinen. Huomenna jatketaan samalla systeemillä, on iso etu kun hevonen lähtee näin lujaa ja sillä voi valita paikkoja.”

Henri Bollström: ”Tähen Toivomus oli loistava, loppua tultiin tosi kovaa. Pieni kankeus siinä vielä oli, mutta eiköhän se mene huomiseksi ohi. Silloin meillä on maililla loistopaikkakin.”

Ari Moilanen: ”Lissun Eerikki oli ihan hyvä, vauhdinjako oli vaan meitä vastaan. Näistä asetelmista on hyvä jatkaa huomiselle.”

Jorma Kontio: ”Vixus sai hyvän juoksun, loppusuoralla oli vaan vähän hakemista, ajetaanko sisärataa vai toista rataa. Tämä oli sille oikeastaan vasta ensimmäinen kunnon startti Oslon jälkeen, ja eiköhän Vixus mene sen myötä huomiseksi eteenpäin.”

Tiukimmin seppeletaistossa

Evartti lähtee suosikkina päätöspäivään, mutta Tähen Toivomus, Lissun Eerikki ja Joriini hengittävät niskaan. Viimeksi mainituille päätösmatka on paras matka.

Haastajat

Caijus on taas oikeaan aikaan täydessä iskussa ja lähtee päätöspäivään loistoasemista. Säästöjuoksuilla se seuraa korkealle. Vixus ei ole ajallisesti jäänyt ratkaisevasti, mutta kärkisijoitus kokonaiskilvassa vaatisi todellista urotekoa päätösmatkalla. Vixeniltä sellaista voisi odottaa, mutta se jäänee maililla takarivistä liian kauas kärjestä.