Realistisesti seppeleitä tavoittelee avausmatkojen jälkeen enää kuusi tammaa. Niiden joukossa eivät ole viime vuoden kakkonen Sävel-Taika ja kolmonen Piskon Pouta.

Tammakilvassa peli meni kuitenkin odotettua jännemmäksi, kun suursuosikki Hetviina ei esittänyt samanlaista ylivoimaa kuin vaikkapa kenraaliharjoituksessaan Vermossa. Tamma oli kyllä mainio ja voitti, muttei pystynyt tekemään eroa kakkoseksi kirineeseen Aurottareen ajassa lainkaan eikä Virin Camillaan ja Liisan Tulilintuunkaan kuin 0,4 sekuntia.

Hyvistä iskuasemista noin sekunnin päästä päätöspäivään lähtevät vielä Lakan Leija ja Vilma Lyydia, mutta muiden tehtävä näyttää voittoa ajatellen toivottomalta. Kahden viime vuoden kakkonen Sävel-Taika hävisi kärjelle peräti 2,6 sekuntia. Vielä pahemmin petti viime vuoden kolmonen Piskon Pouta, joka romahti 5,1 sekunnin päähän, ja pahiten kahden vuoden takainen Akaasia, lähes 20 sekunnin päähän.

”Hevoselle ei käynyt mitään, henki vaan meinasi loppua kun juututtiin kolmannelle radalle ja jouduin pitämään kovasti. Huomenna on uusi päivä”, Markku Hietanen kommentoi.

Lue kilpailun vaiheista T75-raportista.

Muita kommentteja

Hannu Torvinen: ”Virin Camillalta superhyvä esitys, se oli parempi kuin avausmatkalla koskaan ennen. Tästä hyvä lähteä kakkospäivään.”

Harri Kotilainen: ”Tyytyväinen täytyy olla, kun Liisan Tulilintu meni ravia eikä olla kaukana kärjestä. Hevonen oli nyt niin rauhallinen ennen lähtöä, että kävi jo mielessä, että oliko kaikki kunnossa. Onneksi oli! Ajatus oli ajaa Virin Camillan selästä, mutta kun sinne ei mahtunut, oli pakko ajaa keulasta. Tamma ei ollut väsynyt maalissa, motivaatio juosta keulassa vaan loppui, kun tuli pitkään kovaa prässiä.”

Santtu Raitala: ”Lakan Leijalle arvosana 9+, hyvin seurasi kovassa vauhdissa ja teki yhden ohituksenkin. Hyvillä mielin voi lähteä tämä startti alla huomiselle.”

Tuomas Pakkanen: ”Hyvin Vilma Lyydia seurasi, Martti (Ratinen) ei ollut kovaa ajanut ennen tällaista kisaa joten tamman luulisi ainakin mailille parantavan. Pitkä matka on sitten kaikille kova.”

Tiukimmin seppeletaistossa

Hetviina edelleen suosikki, mutta niukempi kuin ennen avausmatkaa. Virin Camilla ja Liisan Tulilintu ovat iskuetäisyydellä.

Haastajat

Aurotar ja Lakan Leija debytoivat kuningatarkilvassa upeasti kakkos- ja viitossijalla ja ovat loistoasemissa ennen mailia, mutta päätösmatka on kysymysmerkki. Vilma Lyydialle se on ollut aikaisemmin kompastuskivi. Sävel-Taika parantaa sillä osakkeitaan, mutta jää maililla 12-paikalla liian kauas kärkisijoista.

kuningatarkilpa avauspäivän jälkeen