Oululaisten ravifanien suosikkitamma Mercedes Match on saanut vamman hankositeeseen, jonka parantelu tuo pitkän kilpailutauon.

Raviliiga Oulun Kärppien tuhannelle omistajalle tammasta on tullut oikea lemmikki.

”Monet ihanat omistajat ovat jo viestittäneet, että he haluavat elää hevosen matkassa tämänkin vaiheen. He ovat olleet ymmärtäväisiä, että vastaavat vammat urheiluhevosilla ovat yleisiä”, kimpan vetäjä Viena Kauppi kertoi.

”Ilmeisesti vamma on tullut hevosen potkaistessa tarhassa putkiaitaan, mutta aivan varmaa syytä on vaikea sanoa.”

Vain runsas kuukausi sitten Mercedes Matchin kerrottiin selvinneen kunnialla uhkaavasta ähkystä. Ähkyn jälkeen tamma on ollut helpommalla, eikä sillä ole ajettu kovempaa, joten siitä hankoside tuskin on vammautunut.”

Jalka tutkittiin maanantaina Oulun klinikalla ja ensimmäisen tutkimuksen perusteella hankosidevamma arvioitiin 30-prosenttiseksi.

”Jos kuntoutus ja paraneminen jatkuvat suotuisasti, hevonen voisi päästä takaisin kilpailuihin marras-joulukuussa.”

Viime joulukuussa Mercedes Match vaihtoi valmentajaa Katja Melkolta Mauri Jaaralle, koska raviliigan sääntöjen mukaan hevonen ei saa olla valmennuksessa ulkomailla.

Mercedes Match voitti syksyllä tammakriteriumin karsinnan ja silloin kolme voittoa peräkkäin juosseena se myytiin loppuun tuhannelle osakkaalle. Raveista tamma on voittanut 13 kilpailustaan yhteensä  7 658 euroa.

Raviliigan päättyessä vuoden 2020 lopussa, lahjoitetaan 50 prosenttia joukkueen tuotoista hyväntekeväisyyteen. Raviliiga Kärppien hyväntekeväisyyskohde on Kärppä Alumnin Oulu-rahasto, jolla tuetaan alueen perheiden jääkiekkoharrastusta.

Vuoden vaihteessa raviliigojen hevoset 4-vuotiskauden lopussa huutokaupataan avoimessa nettihuutokaupassa, jossa korkein tarjous on jatkuvasti kaikkien nähtävillä.

”Jos tamma palaa loppuvuodesta radoille, se olisi kimpalle plussaa ja silloin ehkä osa haluaisi jatkaa sen omistajina huutokaupan jälkeenkin, mutta jos se myydään siitostammaksi, silloin tällainen kimppa tuskin on siitä kiinnostunut”, kimpanvetäjä Kauppi arveli. Hän kertoi, että kimpan myötä innokkuutta ravihevosten omistamiseen on virinnyt ja pienemmistä uusista hevoskimpoista on jo hieman puhuttu.