Kuukauden hevonen Stonecapes Quantum tulee tallista, joka on alkuvuoden 8 kilpailustaan voittanut 7.

Viisivuotias ruuna Stonecapes Quantum vei tammikuun kaikki neljä starttiaan ja kolme niistä pääradalla. Vermo onkin Quite Easyn pojan koti, sillä Kiia Tapani vetää isänsä talliyksikköä täysipäiväisesti.

”Se on kauhean kiva, kiltti ja ihmisrakas hevonen, mutta omalla tavallaan haastava. Se on samalla herkkä ja kuuma, sen mieli pitää pystyä pitämään tasaisena”, Kiia Tapani luonnehtii.

”Tämä on pikkasen huono matkustamaankin, niin tosi hyvin käy, kun pääsee kotitallista ajamaan kilpaa.”

Seuraavaksi Stonecapes Quantum nähdään nimenomaan Vermossa, jo ensi keskiviikkona. Silloin nähdään, jatkuuko ”stallform” voittoisana.

Stonecapes Quantum asuu Vermossa. Kuva: Jarno Unkuri.

Kiia Tapanin hoitama Stonecapes Quantum asuu Vermossa. Kuvat: Jarno Unkuri.

”Kun hevoset menevät hyvin, uskotaan treenisysteemiin täysin ja esimerkiksi iskä ajaa nyt tosi itsevarmasti kilpaa”, Kiia Tapani korostaa. ”Kyllä se tarttuu ihan kaikkiin ja kaikkeen.”

Perjantailehti kertoo Harri Koivusen tallilla kymmenvuotisen uran hevosenhoitajana tehneen Terri Lehtosen suunnitelmista siirtyä itsenäiseksi valmentajaksi, suomenhevoskasvatusseminaarin annin suomenhevosen myymisestä, asiaa nopeusgeenistä ja antaa vuoron ratsastusosiossa varusteteemalle turparemmit edellä.

Lue lisää tämän viikon ratsastuksen sisällöstä täältä.

Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digijulkaisuna.

Hevosurheilun 95-vuotisjuhlavuoden ja 7 oikein -lehden 30-vuotisjuhlavuoden kunniaksi digilehti sisältyy tilauksiin. Kaikki tilaajat saavat sen kaupan päälle.

Digilehden voi lukea missä päin maailmaa tahansa. Kätevästi digilehteä lukemaan pääsee lataamalla Hevosurheilun Apin sovelluskaupasta. Palveluun kirjaudutaan asiakasnumerolla, joka löytyy paperilehden osoitetiedoista postitoimipaikan jälkeen tai tilauslaskustasi (kirjoita asiakasnumero ilman ensimmäisiä nollia). Postinumero toimii salasanana.

Lue lisää perjantailehdestä Stonecapes Quantumista ja Kiia Tapanista.