Åbyn upea 75-kierros huipentui suomalaisjuhliin. Katja Melkon valmentama Elian Web ravasi Paralympiafinaalin parhaaksi ja vei miljoonan kruunun ykkösen Jorma Kontion ajamana. West Breeding Oy on voittajan kasvattaja ja Talli Webbie omistaja.

Kontio sai rauhoittaa vauhtia kovan lähtökiihdytyksen jälkeen, avauspuolikas ravattiin 12,3-kyytiä. Kun vauhti oli maltillista, se tiesi tiukkaa loppuvetoa. Elian Web tuli päätöspuolikkaan 08,5, joten ohittaminen oli mahdotonta. Elian Web ei ole koskaan Ruotsissa hävinnyt johtopaikalta. Next Direction täydensi suomalaismenestystä. Iikka Nurmonen ajoi oikea-aikaisesti eteenpäin johtavan rinnalle. Next Direction kesti hyvin neljänneksi ajalla 12,4a. Katja Melkko sai voittoseremonioissa Elitloppet-kutsun Rosa Biljettin.

75-1

1 Miss Sober piti sisäradalta johtopaikan. 5 Conrads Rödluva kiersi kolmannen radan kautta rinnalle ja keulaan avauspuolikkaan jälkeen. Örjan Kihlströmin ajama Conrads Rödluva piti varmasti ykköseksi. Alessandro Gocciadoron 3 Zaniah Bi kiri kolmannesta sisältä terävästi kakkoseksi, eikä jäänyt kauaksi voittajasta. 11 Vikins Fingerprint oli johtavan rinnalta rehti kolmas. 8 Racing Brodda jäi alussa takajoukkoihin. “Tämä oli vasta vuoden toinen lähtö, eikä Rödluva ole vielä huippukunnossa. Tamma oli vähän laiskanoloinen, mikä on hyvä juttu kauden tässä vaiheessa. Se on lihaksistoltaan parantunut. Tammalähtöjä yritetään ajaa jatkossakin”, Redén sanoi.

75-2

Iikka Nurmonen yritti 2 Amazing Warriorilla pitää kiinni johtopaikasta, mutta Örjan Kihlström prässäsi 3 Sam The Manilla armotta ja meni keulaan, avauspuolikas 2640m matkalla kiidetiin 07,1. 5 King Of Everything oli seuraava johtohevonen. Robert Bergh käänsi 10 Ivory di Quattron kolmannesta ulkoa hyökkäykseen, ja valjakko porhalsi johtoon ja lopulta varmaan voittoon ajalla 12,2a/2640m. Jorma Kontion ajama 11 Armour As kiri vahvasti kakkoseksi. Amazing Warrior tuli vielä hurjasti maalisuoran, kun pääsi kirimään ja ehti kolmanneksi. Mutta tuomaristo hylkäsi juoksun takasuoran nostamisen vuoksi. 7 Zeppelin Kyu Bar juoksi pitkään johtavan rinnalla, meni sitten johtavan taakse, mutta laukkasi loppusuoralla väsyneenä.

75-3

Björn Goop näytti taitonsa kuskina. Hän starttasi 15 Moni Vikingillä 60 metrin takamatkalta. Goop ajoi selissä ja käänsi kiriin 300m ennen maalia. Voitto tuli helposti hienolla ajalla 12,4/3200m. 9 Enzo Am kiri sisäratareissun jälkeen kakkoseksi. 13 Prosperous painui keulaan kierroksen juoksun jälkeen ja jaksoi kolmanneksi. Katja Melkon valmentama 6 Cyrius d’Ariane yritti kiriä, muttei jaksanut kärkitaistoon.

75-4

Robert Berghin 9 Indra’s Secret oli suursuosikki ja ihan aiheesta. Tamma lähti ajoissa kirikaistalle ja eteni johtopaikalle kierros ennen maalia. Indra’s Secret voitti helposti ajalla 13,6/2660m. Ykkönen oli kolmas peräkkäinen. 1 Cobbys Nana pinnisti kakkoseksi. 4 Rapide Cash ravasi pitkään johtopaikalla ja seurasi kolmanneksi. 10 Visia Spin laukkasi loppukaarteeessa voittajan tuntumasta.

75-5

9 Wild Love esitti hurjan loppukirin. Se juoksi neljäntenä sisäradalla. Kevin Oscarsson käänsi kiriin loppusuoran puolivälissä ,ja Wild Love lensi voittoon. Timo Nurmoksen valmentama 6 Man At Work lähti kiriin kolmannesta ulkoa. Se näytti voittajalta, mutta Wild Love ehti ohi, hyvä kakkossija kuitenkin. 5 M.S. Triple J. johti alkumatkan ja juoksi sitten toisena sisäradalla. Se taisteli hyvin kolmanneksi. Hannu Korven Grainfield Aiden painui Hannu Torvisen ajamana keulaan ja kesti asiallisesti kuudenneksi.

75-6

Robert Bergh otti kolmannen 75-voiton, kaikkien voittajien isä on Love You. Bergh pamautti 5 Vikens High Yieldin johtopaikalle. Valjakko hallitsi tapahtumia ja voitti ajalla 12,0a/2140m. 3 Sandsjöns Enzo seurasi johtavaa ja otti kakkossijan. 2 Nero Maximus kiri neljännestä ulkoa kakkosmatsiin ja otti kolmostilan. 4 Zaire Wise As väsyi johtavan rinnalta. 10 Ike Schermer ei jaksanut takaa kiriä kärkitaistoon.

75-7

Paralympiatravetin finaali. Epäselvää ei ollut, mikä hevonen on maailman nopein lähtijä. 4 Elian Web meni keulaan ohi 2 Cyber Lanen. Jorma Kontio sai kärjessä rauhoittaa vauhtia, avauskierros mentiin 14,4-kyytiä. Iikka Nurmonen kierrätti 6 Next Directionin johtohevosen rinnalle. Elian Web piti hurjavauhtisella päätöspuolikkaalla johtopaikan ja vei miljoonan kruunun ykkösen ajalla 12,2a/2140m. Cyber Lane tuli vapaata sisäkaistaa pitkin lähelle, mutta jäi kakkoseksi. 3 Billie de Montfort ravasi kolmantena sisäradan jonossa. Se kiri kolmanneksi. Next Direction sinnitteli hyvin ja oli hienosti neljäs maalissa.

Lue Elian Webin valmentajan Katja Melkon ajatuksista ennen finaalia täältä.

Lisää teemasta: Elitloppet