Niko Kärnä, 22, ottaa perjantaina kilpailutuntumaa USA:n raveissa Freeholdissa.

Kärnä on työskennellyt kesäkuusta alkaen nuoren ruotsalaisvalmentaja Lucas Wallinin tallissa New Egyptissä. Perjantaina hän kilpailee Wallinin valmentamalla, tänä vuonna 12,7a juosseella Found My Sloanilla kahdeksan hevosen vaihtoehtoisessa claiming-myyntilähdössä. Ainoastaan yksi hevonen, numerolla 8 kilpaileva ranskalaisravuri Bolide de Nuit, on merkitty myytäväksi. Sen hinnaksi on merkitty 10 000 dollaria.

Ravit ajetaan iltapäivällä 24 asteen puolipilvisessä säässä. Kärnä starttaa radalta seitsemän.

Lähtölista Freehold, lähtö 6. 

Katso ilmainen live streaming ja videokirjasto Freeholdin verkkosivulta.

Freehold on tunnettu maan vanhimpana ja nopeimpana puolen mailin raviratana. Freehold sijaitsee keskellä New Jerseyn osavaltiota ja siellä on ajettu kilpaa jo vuodesta 1853.

Jo ennen raveja Niko Kärnä ajoi Freeholdin koelähdössä itse valmentamallaan Big Herolla. Se oli neljän hevosen koitoksessä neljäs. Koelähdön voitti Åke Svanstedtin ajama 2-vuotias ori Sheena`s Boy (2, H Trixton – Sheena`s Shadow – Yankee Glide).

Niko Kärnä kilpaili kesäkuuhun asti Suomessa. Toukokuussa hän voitti toisen osalähdön Kokelasmeetingissä Mikkelissä kilpaillessaan juniorilisenssillä. Silloin hänen ajama Confess Tess häikäisi tulisella loppukirillään.

Aiemmin Kärnästä HU:n verkkosivulla täällä.

 

Näin lähdöt ajettiin Freeholdissa

Puolen mailin radan laki saneli sijoituksen kahdeksanneksi

Niko Kärnän ajama Found My Sloan kiihdytti vaikealta seitsemänneltä lähtöradalta hyvin liikkeelle, mutta puolen mailin radan lainalaisuus saneli sijoituksen.

Kaarre oli heti vastassa ja Kärnän oli pudotettava Found My Sloan jonoon joukon viimeiseksi. Kun suosikkikolmikko Massive Talent, My Lucky Word, Apollo’s Creed sai määrätä kärjessä tahdin, ne myös ottivat totosijat itselleen.

Found My Sloanin tehtäväksi jäi seurata jonon hännillä maaliin kahdeksantena. Tulokset.

Father Patrickin tyttärelle 25 000 dollaria

Kaksivuotiaiden tammojen finaalissa nähtiin aikansa ME-tamma Queen Serenen jälkeläinen. Aikanaan Timo Yli-Panulan, Ari Hartikaisen ja Jukka Kauramäen omistuksessa juosseen tamman ja Trixtonin varsa Princess Deo pelattiin kakkossuosikiksi, mutta se menetti pelin heti pahaan laukkaan vaikeimmalta kahdeksannelta lähtöradalta.

Sen jälkeen 25 000 dollarin ykköspalkinto meni Flos Conch Shackille (Father Patrick-Prelude). Tulokset.