Budabestin laukka- ja raviradalla on modernit verkkosivut.

Tiko Time toi riemukkaan avausvoiton Kangasluomalle Unkarissa - EM:ssä 7. sijalla

Veli-Matti Kangasluoma aloitti perjantaina upeasti taistelun amatööriohjastajien Euroopan mestaruudesta Unkarissa, Kincsem Parkin raviradalla. Hän voitti ensimmäisen osalähdön suuryllättäjä Tiko Timella.

Kilpailu ratkesi viiden ajetun osalähdön jälkeen, joista kolme viimeistä ajettin lauantaina Kincsem Parkin upealla laukka- ja raviradalla.

Perjantaina Tiko Time voitti 1800 metrin ryhmälähdön V. M. Kangasluoman ajamana tuloksella 19.6. Totossa se järjesti yllätyskertoimen  56.40.

Jatkossa epäonnea Kangasluomalla

Perjantain toisessa osalähdössä Kangasluoma sijoittui sijalle 10 hevosella Trónörökös.

Kangasluoma ajoi kolmannessa osalähdössä hevosta nimeltä Sumi, neljännessä osalähdössä hevosta Sholty Csabi ja päätöslähdössä Bimbo de Chenuta.

Lauantaina ajetussa kolmannessa osalähdössä Kangasluoma ei sijoittunut 8 parhaan joukkoon. Sumi laukkasi ykkösralta lähtökiihdytyksessä ja hylättiin. Lähdön voitti Trendy Girl/Ch. Nissen.

Neljännessä osalähdössä Kangasluoman Sholty Csabi lähti takarivistä numerolla 9 ja kärsi suurta epäonnea lähtökiihdykyksessä edessään hidastaneesti laukanneesta kilpailijasta numerolla 1. Kangasluoma jäi muista 25 metriä, mutta oli kiertänyt viimeisessä kaarteessa urheasti johtavan rinnalle. (kuva)

Lisämetrit vaativat sen verran veroa, että maalissa Kangasluoma oli viidentenä.

EM-kilpailun viimeisessä osalähdössä Kangasluoma ei löytänyt mieleistään juoksupaikkaa ensimmäisessä kaarteessa ja peruutteli Bimbo de Chenun korostetun rauhallisin ottein häntäpään valvojaksi. Sieltä 7-vuotias Scipion du Goutierin jälkeläinen ei ehtinyt parantaa loppusuoralla kuin muutamalla sijalla.

EM-kulta meni Tanskan Christian Nissenille - Kangasluoma 7. sijalla

Veli-Matti Kangasluoman sijoitukset Budabestin EM-osalähdöissä olivat 1-10-hyl-5-10. Se tiesi loppupisteissä 7. sijaa EM:ssä. Kulta meni Tanskan Christian Nissenille.

EM-kilpailun lopulliset pisteet. Kulta meni Tanskan Christian Nissenille, hopea Ruotsiin ja pronssi Itävaltaan.

Katso videokirjastosta lauantain osalähdöt. Lähtö 1 on EM:n 3. osalähtö, lähtö 3 on EM:n 4. osalähtö ja lähtö 5 EM:n päättänyt viides osalähtö.

Aiheesta aiemmin HU:n verkkosivulla.