Toto76-voittajat ja rivin arvo

Toto76-1: 8 A.T. Visku, 27,00
Toto76-2: 6 I’m Just a Sund, 27,90
Toto76-3: 9 Donatello Hoss, 145,30
Toto76-4: 13 Vixus, 264,30
Toto76-5: 7 Robin Roof, 1710,60
Toto76-6: 14 Venice, 2784,80
Toto76-7: 6 Vieskerin Virva, 7983,10

Seitsemän oikein voitto-osuus 7983,10 euroa
Kuusi oikein 41,40 e

Juha Länsimäen ohjastama A.T. Visku käytti Välähdyksen epäonnistumisen tehokkaasti hyväkseen nappaamalla Valiodivisioonafinaalin voiton Porissa.

Valiodivisioonafinaalista oli ennakoitu Välähdyksen ja Ville Korjuksen heiniä. Välähdys kuitenkin aiheutti lähtöön uusinnan livahtamalla lähtöauton siivekkeen alta kiihdytyksessä ja oli myös hyväksytyssä lähdössä turhan meneväinen.

“Tilanne näytti puolivaaralliselta, kuten takaisin otetussa yrityksessä. Ville oli rattailla matkustajana, koska Välähdys oli niin innokkaana. Se yritti tässäkin siivekkeen alta, meni peitsille ja laukkasi”, Juha Länsimäki kiihdytti A.T. Viskun kanssa Välähdyksen viereltä ja näki kiihdytyksen tapahtumat hyvin.

A.T. Visku eteni johtavan rinnalle, josta runttasi maalisuoran tiukassa kolmen ravurin mittelössä varmaan voittoon ennen keulan Pyörylän Paronia ja kolmatta tullutta Metkutusta.

“Hyvään juoksupaikkaan olisi päästy, mutta edellä mennyt halusi selän eteensä. Ajattelin, että turha jäädä Välähdystä odottelemaan, joten ajettiin eteenpäin”, Länsimäki kertoi rohkeasta ajotaktiikastaan.

“70 metriä jäljellä vedin korvat auki, jolloin A.T. Visku teki heti puoli mittaa eroa. Sellainen tunne taisi meillä molemmilla olla lopussa, että kyllä me tämä klaarataan”, Länsimäki veisteli.

A.T. Viskun peliprosentti Toto76:ssa oli 0,85. Voittoaika 26,0a / 2100 metriä.

Suursuosikki Välähdys tuli lähtölaukkansa jälkeen neljäntenä maaliin.

Välähdys livahti siivekkeen alta uusitussa lähtöyrityksessä. Kuva: Ada Pykäläniemi

Toto76-seurantajuttua päivitetään lähtöjen myötä.

Toto76-2: Toinen suursuosikeista piti.

Kierroksen toinen megasuosikki I’m Just a Sund kantoi suosikin paineet pronssidivarin finaalissa.

Olli Koivunen otti alun tarkkaillen ja eteni kiihdytyksen jälkeen vetotöihin. Viisivuotias ravuri karkasi siitä kevyesti muilta.

“Saatiin ajaa keulassa kuin itse haluttiin. Sai ajaa niin sanotusti kahdella sormealla. Tosi helppoa oli tänään”, Olli Koivunen naurahti tyytyväisenä.

I’m Just a Sundin peliprosentti oli 79.

Jukka Torvisen ajokki Carleman lopetti toiseksi ennen Tapio Perttusta ja William Pineä.

Toto76-3: Kyvyt esiin -divisioonafinaalin vuoro.

Mika Forss teki Donatello Hossin kanssa ratkaisun varhaisessa vaiheessa ja pääsi kuin pääsikin lopulta johtavan rinnalle. Siitä Tapio Mäki-Tulokkaan valmennettava voitti ylivoimaisesti tuloksella 16,6a / 2100 metriä.

“Takasuoralla tiesin, että keulahevonen nitistetään ja alkoi näyttää ettei uhkia muitakaan tule. Kaikki kengät oli pois, sieltä tuli yksi pykälä lisää”, Forss kertoi.

Ari Moilasen kuskaama Orlando Point piti keulasta toiseksi. Olli Koivunen oli Westcoast Huyen kanssa kolmas.

Donatello Hoss oli kolmossuosikki prosentein 18.

Toto76-4: Satakunta-ajon voitti Vixus. Tästä lukemaan juttu aiheesta.

Toto76-5: Hopeadivarin finaalin vuoro.

Jukka Torvinen latasi voimalla Grainfield Oliverin kanssa keulaan, mutta raju avaus painoi lopussa voittoa ajatellen liikaa.

Hannu Torvisen ajokin Robin Roofin voimat säästyivät loppuun ja valjakko otti lopulta oikein hallitun voiton tuloksella 14,8a / 2100 metriä.

Robin Roof oli vitossuosikki prosentein 10.

Hannu Hietasen ohjastama Stricker puristi lopussa toiseksi ennen Grainfield Oliveria.

Toto76-6: Venice voitti St. Legerin. Tästä lukemaan juttu aiheesta.

Toto76-7: Tähtidivisioonafinaali päätti ajot Porissa.

Mika Forss nappasi toisen peräkkäisen täysosuman. Forss matkasi Vieskerin Virvan kanssa johtavan rinnalla, josta tamma jyräsi lopulta ylivoimaiseen voittoon.

“Kahden vaiheilla oli ilmoitanko hevosen mukaan vai jääkö se tauolle. Sunnuntaina päätin viime hetkillä, että tullaan mukaan”, Vieskerin Virvan valmentaja Sanna Päivike paljasti.

Tulinko kiri takaa toiseksi ennen keulan Ilon Aria.