Lämminveristen puolella Suur-Hollola-ajon asetelma muodostui lauantain välierien myötä selväksi, eikä suuri suosikki Elian Web ollut lyötävissä.

Kiihdytystä odotettiin mielenkiinnolla, mutta sekään ei tarjonnut isoja jännitysmomentteja. Jorma Kontion luotsaama Elian Web piti sisältä varmasti johtopaikan, eikä rinnalle jälleen jääneen Le Gros Billin ohjastaja Antti Teivainen kuluttanut ajokkinsa panoksia sen jälkeen turhaan.

Matkalla rauhallista tahtia vetänyt Elian Web pisteli päätösvaiheen kuin näytöksi 1.08:n lukemiin, ja 120 000 euron palkinto kilahti tilille kaikkea antamatta ajalla 12,8a/2140 metriä.

“Ravilähdöstä ei saa rahaa ikinä helpolla. Sen eteen on pikkuisen kovasti tehty työtä”, valmentaja Katja Melkko muistutti.

Kahden edellisen kilpailun taipumiset johtopaikalta nostivat monen huulille kysymyksen 8-vuotiaan ruunan vireestä, mutta taustavoimilla ei ollut siitä epäilystä.

“Elian Web ei ole ikinä pettänyt ilman syytä. Kaikki on ollut hyvin, niin miksipä siihen hevoseen ei luottaisi”, Katja Melkko painotti.

“Elitloppetissa oli vähän kurkku kipeä, ja Norjassa meni vähän ajo pieleen”, Jorma Kontio puolestaan kuittasi taipumiset.

“Elian Web tyytyy vauhtiin kuin vauhtiin, ja kyllä se tuntui tosi hyvältä. Maalissakin oli mun mielestä kaikki voimat tallella. Voi sanoa, että voitto tuli helposti tänään. Hieno hevonen käytökseltään ja kaiken suhteen. Siinä ei ole mitään parantamista. Ihan ajajan ihannehevonen.”

Matti Rahkon perustama ja hänen poikansa Petri Rahkon nykyisin omistama West Breeding Oy on kasvattanut Elian Webin, jonka voittosumma kohosi reiluun 870 000 euroon. Meneillään oleva kausi on jo tässä vaiheessa uran menestyksekkäin.

Elian Webin omistaa yli kymmenhenkinen kimppatalli, jonka vetäjä Sauli Meriläinen sanoi vievänsä voittopokaalin ensin kotiinsa Kajaaniin ja sieltä myöhemmin Ouluun sikäläisille omistajille.

Kakkossijasta käytiin tasainen taisto. Kiihdytyksessä suursuosikin taakse pudottanut Hotshot Luca ei pysynyt lopussa tämän mukana, mutta alun ratkaisu palkittiin arvokkaalla kakkossijalla täpärästi ennen kolmannesta ulkoa kirinyttä Big Headachea sekä Le Gros Billiä.

Sisäradan jonossa matkanneet Better Boss ja One Direction eivät päässeet käyttämään kaikkia voimiaan. Better Boss nousi maalisuoralla monta rataa ulommas ja spurttasi loppumetreillä melkein samaan rintamaan totohevosten kanssa, muttei ehtinyt viidettä sijaa paremmaksi. Iikka Nurmonen sanoi, että ottaisi uudestaan takarivin paikan, sillä hän halusi ehdottomasti ajaa sisärataa pitkin, vaikka jossiteltavaa jäikin.

Kylmäverihevosten Suur-Hollola-ajosta juttu

Toto75-kierroksen tapahtumat