Toto75-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto75-1: 2 Mascate Match 94,19 %, 0,35 e

Toto75-2: 10 Evartti 19,22 %, 1,24 e

Toto75-3: 1 Elian Web 64,87 %, 1,64 e

Toto75-4: 5 Ryti-Tyttö 31,50 %, 3,18 e

Toto75-5: 2 Mask Off 16,77 %, 6,36 e

Toto75-6: 9 Always Ready 39,58 %, 7,40 e

Toto75-7: 3 BWT Caesar 59,83 %, 7,62 e

 

Voitto-osuudet:

7 oikein 7,62 euroa

 

Vaihto: 240 238,40 euroa

Mascate Match oli 4-vuotiaiden tammojen joukossa odotetun ylivoimainen, ja nappijuoksun jälkeen napakasti kirinyt Arctic Emma täydensi Pekka Korven menestystä sunnuntain Toto75-kierroksen aloittaneessa Best princessissä.

Toto75-1: Päivän suurin suosikki Mascate Match valtasi 2140 metrin kisassa heti johtopaikan, veti muiden vaatimaa vauhtia ja irtosi päätösvaiheessa omille teilleen. Kymppitonni tuli ajalla 13,6a.

“Kyllä hevonen oli ihan hyvä ja meni rauhassa. Se on pysynyt koko ajan mukavassa kunnossa”, Pekka Korpi namutteli. “Olen ajanut sitä kyllä tosi nätisti ja olen antanut sen olla vähän, kuten se itse tykkää. Tietenkin jonkin verran pitää ajaa, että henki kulkee, mutta luulisi, että siinä olisi vielä varaa kiristää. Derbyyn koitetaan tähdätä ja katsoa, jos kaikki olisi silloin kunnossa. Mikkelissä oli meininki ajaa sitä ennen Eugen Pylvänäisen muistoajo.”

Neljännestä sisältä loppukaarteessa toiseen ulos päässyt Arctic Emma kiri tallikaverista jääneenä loppujoukon parhaaksi ennen Piece Of Glorya, joka tsemppasi vaikean juoksun saaneena tosi rehdisti.

Mascate Match on HIFK:n raviliigahevonen ja Piece Of Glory kotiradan Pelicansin. Piece Of Glory laukkasi maaliin tullessa, mutta tuomaristo päätyi tutkinnan jälkeen hyväksymään suorituksen. Kolmannesta sisältä vapaasti tullut Roseland jäi täpärästi neljänneksi.

Toto75-2: Santtu Raitalan kylmähermoinen ratkaisu viimeisessä kaarteessa siivitti Evartin ylivoimavoittoon kylmäverihevosten Suur-Hollola-ajossa. Antti Ojanperän valmennettava kuittasi 37 500 euroa ajalla 22,9/2180 metriä.

Lähdöstä lisää erillisessä jutussa.

Toto75-3: Välierissä vakuuttanut Elian Web hallitsi lämminveristen Suur-Hollola-ajoa ykkösradaltaan koko 2140 metrin ajan. Jorma Kontio ajoi Katja Melkon valmentamaa 8-vuotiasta ruunaa, joka sai vetää kiihdytyksen jälkeen täysin rauhassa, pinkaisi päätöspuolikkaan 1.08:n lukemiin ja vei 120 000 euron jättipotin ajalla 12,8a.

Lähdöstä lisää erillisessä jutussa.

Toto75-4: Olli-Matti Porola pääsi nauttimaan kaksoisvoitosta kylmäveritammojen lyhyen matkan ryhmässä, kun tallin kaksikko Ryti-Tyttö ja Siirin Hilla tulivat maaliin lähes tasapäin.

Ainoastaan 16 000 euron voittosummalla kisaan lähtenyt Siirin Hilla pyrähti Jukka Torvisen opastamana johtoon, ja Santtu Raitalan luotsaama Ryti-Tyttö sai asemat toisesta ulkoa.

Ryti-Tyttö nautti pelaajien luottamusta suosikkina ja tuli ohi, mutta vain reilun puolen prosentin kannatuksen kerännyt tallikaveri ei hävinnyt kuin joitakin senttejä. Voittoajaksi kirjattiin 25,2a.

“Tuntuihan ne hyvältä, mutta on tämä jotain aivan uskomatonta. En uskaltanut tällaista paukkua edes haaveilla”, Olli-Matti Porola päivitteli. “Siirin Hilla otettiin toisen mukaan. Ei oltaisi sillä varmaan yksin lähdetty, mutta joskus on mietitty, miltä se tuntuisi tallikaverusten kanssa mennä. Ne on kovasti toisiensa perään, ja hyvin on mennyt reissut, kun on oltu yhtä aikaa raveissa niillä. Nyt ajateltiin, että olisi hienoa laittaa ne samaan lähtöön.”

Ensimmäisen kaarteen lopussa kolmannelta radalta parijonoon pudottanut Tähtituula puristi kolmanneksi.

Toto75-5: Tapio Perttunen ajoi valmentamallaan Mask Offilla komean soolon Hambossa. Seitsemän kertaa kilpaillut Mask Off saavutti kolmannen voittonsa ja nipisti ennätyksestään taas muutaman kymmenyksen, kun nappasi 10 000 euroa ajalla 14,6a/2140 metriä.

“Siinä on tosi paljon hyvää. Nytkin se voitti aika helposti”, Tapio Perttunen kehui. “Varaakin jäi jonkin verran. Vähän se on semmoinen oikukas, mutta on onneksi sillä lailla oikea hevonen, että juoksee tosissaan.”

Toiseksi viimeisessä kaarteessa viidennestä ulkoa muiden mukana kolmannelle radalle lähtenyt Arcie’s Arsenal iski loppukaarteessa uloimmas viidennelle radalle ja kiri väkevästi toiseksi niukasti ennen Lovestorya, joka lähti kolmannesta ulkoa kiriin noin 800 metriä ennen maalia ja kiersi ilman vetoapua.

Mask Off oli toiseksi pelatuin. Lähdön suosikki Believer putosi kuolemanpaikalta viidenneksi.

Toto75-6: Loppulähdöt sujuivat Tuomas Korvenojan komennossa. Always Ready ja Samvais toivat talliin kaksoisvoiton Nelivuotispokaalissa. Palkintorahoja tuli yhteensä 15 000 euroa.

Kari Rosimon ajama Always Ready voitti suosikkina ennätyksellään 12,9a/2140 metriä. Aiempi paras noteeraus komistui peräti 1,7 sekunnilla. Kolmannessa parissa matkannut Always Ready kiri viimeisen takasuoran alusta kolmatta rataa vahvasti maaliin asti.

Samvais joutui tulemaan kaksi pykälää taaempaa parijonosta jonkin matkaa neljättäkin rataa, kun selkä edessä ei vetänyt. Se ei pystynyt haastamaan tallikaveriaan 11,5-lopetuksessa, mutta runnoi toista rataa ilman vetoapua pääosin juosseen BWT Echon ohi toiseksi.

“Always Ready teki sen, mitä odotinkin. Se on sellainen jyrä, joka ei väsy kyllä ihan helposti”, Tuomas Korvenoja kuvaili. “Samvais on kehittynyt viime vuodesta suurin harppauksin, ja kaikki sen epävarmuus ja voimattomuus on nyt poissa. Siinä on kunnon kilpahevosen ainekset, ja silläkin on hyvä tulevaisuus.”

Toto75-7: Päätöskohde oli suursuosikiksi pelatun BWT Caesarin näytöstä. Johtoon kiihtynyt 6-vuotias paineli 2140 metriä omasta halustaan aikaan 12,6a.

“Tämä pystyy lähtemään aika hyvin, ja kun saatiin keulat, tiesin että normaalin hyvänä sitä on tässä lähdössä paha voittaa. Oli kyllä tosi helppo voitto”, Tuomas Korvenoja kiteytti.

Quite A Boy nousi viidennestä ulkoa vahvalla kirillä toiseksi. Se sai hyvää vetoapua välillä neljättäkin rataa kiertäneestä Mr Chancesta, joka oli hyvä kolmas.