UET Grand Prixin suuresta suosikista Face Time Bourbonista tuli entistäkin suurempi sankari, kun se tykitti viimeiset 700 metriä vauhtia, jollaista Vermon radalla ei ole taidettu ennen kokea.

Sebastien Guaraton valmentama Face Time Bourbon ravasi 2120 metriä aikaan 10,7a, ja sitä kovempaa maassamme ei ainakaan ole menty täyttä matkaa.

“Face Time Bourbon on myös vahva, mutta erityisen nopea”, EM-kilpailuissa kaksi voittoa ja kakkossijan ajanut Björn Goop painotti.

“Se on ehdottomasti parhaita hevosia, joita olen ajanut. Olen ajanut tosi monia hyviä hevosia, ja on vaikea verrata vaikka Timokoon tai Readly Expressiin, mutta sillä on kapasiteettia pitkälle.”

Face Time Bourbon on voittanut 18 kilpailustaan 15, ollut kahdesti toinen ja hylätty kerran. Sebastien Guarato vahvisti, että italialaisen Antonio Mossan omistama ori starttaa Pariisissa jouluna sekä kuukautta myöhemmin Prix d’Ameriquessa, kunhan kaikki on tuolloin kunnossa. Onnistunut reissu Suomeen tarkoittaa myös sitä, että Face Time Bourbon pystyy jatkossakin kilpailemaan Pohjoismaissa.

Vincennesin karsinnassa Face Time Bourbonille hävinnyt Frisbee d’Am oli jälleen toinen, ja Ranskan toisen karsinnan voittanut Mister F Daag sijoittui nyt kolmanneksi.

Suomalaisittain kilpailusta tuli karsintamenestysten nostattaman innostuksen jälkeen fiasko. Johtopaikalla juossut Lewis Ale väsyi kahdeksanneksi, ja matkalla Face Time Bourbonia seurannut Graceful Swamp jäi kymmenenneksi.

“Hevonen ei ollut oma itsensä tänään”, Ari Moilanen harmitteli. “Voittaja oli ihan eri planeetalta, mutta Graceful Swampin olisi pitänyt 3-4:s olla maalissa.”

Mika Forss ei selitellyt Lewis Alen esitystä: “Juoksu meni, kuten olin kuvitellut sen menevän, mutta tänään ei riitetty.”

 

Vermon EM-päivän muista tapahtumista Toto75-seurantajutussa sekä suomalaisjuhlasta erillisessä EM-jutussa.