Hieman onnekkaastikin johtoon päässyt Stonecapes Queila irtosi Vermon lauantai-illassa juhlituksi mestariksi. Hannu Torvinen ajoi Christa Packalenin valmentamaa tammaa, joka nappasi 50 000 euron ykkösen ajalla 11,9a/2120 metriä. Ecurie D oli nuorimman ikäluokan paras pahasta lähtölaukasta huolimatta.

Ykkösnumerolla kilpaillut Stonecapes Queila ei pystynyt kiihdytyksessä vastaamaan tanskalaiselle Commit Boom Baylle, joka kuitenkin laukkasi sadan metrin jälkeen.

Tämän jälkeen haastajaksi tuli kotimainen kilpasisko Callela Lisbeth, jonka Hannu Torvisen ajokki niukasti torjui.

Paikkojen ratkettua ja vauhdin tasaannuttua Jorma Kontio suuntasi Timo Nurmoksen Villiamilla eteenpäin ja kärjen rinnalle, mutta Ruotsin ikäluokkatähti ei ole tällä kaudella löytänyt samaa tasoa ja taipui päätösvaiheessa.

Taaempaakaan ei tullut enää kunnon haastetta, ja Stonecapes Queila karisti muut ällistyttävän helpon näköisesti kannoiltaan. Björn Goop kannusti valmentamansa Portlandin toisesta ulkoa toiseksi, ja Pekka Korven luotsaama Hotshot Luca eteni tyhjäksi jäänyttä sisärataa kolmanneksi niukasti ennen ulkokautta kirinyttä Willow Pridea ja voittajan takaa pudonnutta ja toiselle radalle ajautunutta Callela Lisbethiä. Nousussa olleen Le Gros Billin taustajoukoille jäi jossiteltavaa, sillä Iikka Nurmosen ajokki laukkasi loppukaarteen alussa hyvävoimaisen oloisena.

Voitto lähes tuplasi Susanna Packalenin omistaman tamman tienestit. Maini ja Saku Mikkolan kasvatti oli ensin liisattuna Cyrille Rocherilta, ja omistajuus siirtyi Packalenin perheelle kaksi vuotta sitten.

Susanna Packalen kiitteli tytärtään Christaa sekä tämän puolisoa Niki Finnströmiä, jotka huolehtivat valmennuksesta sekä muutenkin tallin hevosten päivittäisestä hyvinvoinnista.

“Alusta asti on tiedetty, että se on pystyvä hevonen, mutta että se voitti tänään tämän lähdön, se oli yllätys”, Christa Packalen päivitteli. “Oli niin hyviä vastassa, että vaikka hevonen on tehnyt hyviä juoksuja, niin en osannut voittoa odottaa.”

Valmentaja laittoi ennen raveja Hannu Torviselle tekstiviestin, jossa kehotti häntä ajamaan oman tuntemuksensa mukaan. Johtopaikalle päästyään Torviselle oli selvää, ettei siitä luovuta.

“Hevonen meni tosi hyvän tuntuisesti. Vauhti oli kovaa, mutta se meni tosi väljästi ja oli miellyttävän tuntuinen. Ajattelin, että kun kerran elämässä on tämmöinen, niin koitetaan ajaa rohkeasti”, Hannu Torvinen perusteli onnistunutta päätöstä.

Stonecapes Queilasta tuli neljäs suomalaisravuri, joka on voittanut 5-vuotiaiden Euroopan mestaruuden. Aiemmin siihen ovat pystyneet Rocky, Boss Is Back sekä Call Me.

 

Kolmevuotiaiden kisassa ennen lähtölinjaa laukannut Ecurie D tanssahteli lähes paikoillaan ja jäi yli 50 metriä pääjoukosta, jonka maltillinen aloitus tarjosi suursuosikille vielä mahdollisuuden jatkaa uraansa ilman tappiota.

“Ecurie D on normaalisti rauhallinen ja tosi mukava hevonen, mutta tänään se oli liian latautunut ja laukkasi siitä syystä”, ohjastaja Björn Goop hämmästeli.

“Luulin siinä vaiheessa, että lähtö oli tapetultu ja ajettu meidän osalta, mutta sain muut kiinni melko pian ilman, että tarvitsi ajaa erityisen lujaa. Ecurie D on mahtava hevonen. Se menee vielä kengät jalassa, ja se pystyy muutenkin kehittymään vielä paljon.”

Tanskaan rekisteröidyn Ecurie D:n on kasvattanut Jean-Pierre Dubois, joka myi sen kesällä suomalaistaustaiselle Marko Kreiville ja tämän yhteistyökumppanille. Norjalainen Frode Hamre jatkaa valmentajana.

“Kaksivuotiaana alettiin jo katsomaan sitä ja kauppa oli sitkeä, mutta meni läpi loppujen lopuksi. Se on kolme viimeistä starttia ollut meillä”, Marko Kreivi taustoitti.

Johtopaikalla juossut norjalainen Golden Dream M.E. vastasi Ecurie D:lle pitkään ja oli hyvä toinen selvästi ennen kotimaan Raskolnikov Fridoa, joka palkittiin kolmossijasta 15 000 eurolla.

Vermon EM-ravien muista tapahtumista Toto75-seurantajutussa sekä päälähdöstä erillisessä jutussa.