Kolmen kilometrin päätösmatkan voittaneet Vieskerin Virva ja Tähen Toivomus seppelöitiin ravikuninkaallisiksi Lahden Jokimaalla järjestetyissä vuoden 2019 kuninkuusraveissa.

Mika Forss on ohjastanut Vitterin ravikuninkaaksi, mutta muille taustavoimille tilanne oli uusi. Pauli Raivio ilmoitti hevosensa ensimmäistä kertaa pääkilpailuun, ja Henri Bollström käytti tilaisuutensa Tähen Toivomuksen ohjissa heti täydellisesti.

“Hevonen alkoi tuntua nyt, kun se on kahdeksan vanha, että se alkaisi olla sellainen, että sillä voisi lähteä opiskelumatkalle, ja tämä onnistui aika hyvin”, Pauli Raivio iloitsi. “Kyyneleet on jo kuivattu, mutta vähän aikaa tuntui kyllä aika liikuttavalta. Kai sitä ihan puupää olisikin, jos ei mitään tuntisi.”

Pauli Raivio hankki Tähen Toivomuksen kasvattaja Taisto Rautiaiselta jo pikkuvarsana yhdessä pitkäaikaisen yhteistyökumppaninsa Kari Hintikan kanssa.

“Alettiin katselemaan Tuisku-Topin jälkeläisiä. Ensimmäinen vaihtoehto oli Välkyn Tuisku, mutta meiltä loppui rahat siinä vaiheessa. Sitten mentiin Taiston luokse, ja siellä riitti jo rahat”, Pauli Raivio taustoitti. “Sieltä tuli Tähen Topelius aikanaan, ja sitten Kari teetti siellä mittatilaustyönä Tähen Toivomuksen ja siitä tuli meille yhteinen hevonen.”

Vieskerin Virvan valmentaja Sanna Päivike kertoi, että hevoset ovat koko hänen elämänsä.

“Hevoset on siinä takapihalla, ja niitä on 50 tällä hetkellä. Arvossa arvaamattomassa on vaari, joka siellä on koko viikonlopun vahtinut hevosia”, Päivike kiitteli.

“Virva tuli 3-vuotiaana keväällä. Kun olin sillä jonkin aikaa ajanut, taisin sanoa, että on tämä paras hevonen, mitä minä olen ajanut. Tämä kesä on kyllä ollut jollain tavalla vaikea. On ollut sellaisia tasapaksuja suorituksia. Varmaan ne pienet muutokset, kengät pois, vedettävät kokolaput ja jätettiin huput pois, ehkä se oli siinä.”

Vieskerin Virvan kasvattanut ja omistava honkajokelainen Vanhahonkon perhe on toiminut hevosten kanssa usean vuosikymmenen ajan.

“Pääasiassa tehtiin ensin kasvatustoimintaa ja myytiin varsoja nuorena pois, mutta nyt sitten kun on ruvennut pää harmaantumaan ja on aikaa enemmän, on muutamia varsoja jätetty itselle ja tämä oli yksi niistä”, Pasi Vanhahonko selvitti. “Treenasin tätä 3-vuotiskevääseen asti, ja sitten huomasin, että meillä on parempi varsa. Päivikkeen talli oli meille ennestään tuttu. Siellä on tehty hienoa työtä, ja tulos näkyy tästä. Kiitän erityisesti ohjastajaa. Hän on ollut pitkään mukana projektissa.”

Kuningatarkilpailun päätösmatkasta lisää täällä ja kuninkuuskilpailun täällä. Mailin tapahtumiin Toto75-seurantajutun kautta.

Kuningatar- ja kuninkuuskilpailun tulokset

Osallistuja Sija Aika Ero
Vieskerin Virva  /  M Forss 1   9.42.4   0.0
Sävel-Taika  /  O Oja-Nisula 2   9.43.1   0.7
Piskon Pouta  /  K Määttänen 3   9.43.8   1.4
Virin Camilla  /  Ha Torvinen 4   9.44.0   1.6
Hetviina  /  An Tupamäki 5   9.45.4   3.0
Poikolan Neito  /  I Nurmonen 6   9.48.4   6.0
Sokru  /  Ti Tuominen 7   9.58.0   15.6
Ryti-Tyttö  /  Jo Länsimäki 8   10.00.1   17.7
Huimariina  /  A Moilanen   —
Vilma Lyydia  /  Tu Pakkanen   —
Juliette Lax  /  A Teivainen   —
Liisan Tulilintu  /  H Kotilainen   —

 

Osallistuja Sija Aika Ero
Tähen Toivomus  /  He Bollström 1   9.32.6   0.0
Välkyn Tuisku  /  Ki Taipale 2   9.33.4   0.8
Caijus  /  A Teivainen 3   9.34.1   1.5
Camri  /  T Rautiainen 4   9.36.1   3.5
Joriini  /  Han Hietanen 5   9.36.8   4.2
Vixen  /  M Forss 6   9.37.6   5.0
Metkutus  /  J-M Paavola 7   9.38.0   5.4
A.T. Veeti  /  J Länsimäki 8   9.39.3   6.7
Rapin Aatos  /  Ha Torvinen 9   9.40.5   7.9
Rokin Maxi  /  E Holopainen 10   9.48.5   15.9
Larvan Hurmos  /  A Moilanen   —
Välähdys  /  V Korjus   —